NRK Meny
Normal

Jevnspilt i Tromsøs favør

Vel 3000 publikummere fikk med seg oppgjøret mellom Bodø/Glimt og TIL torsdag kveld.

Video Glimt mot TIL

Glimt mot TIL

Treningskamp

Det var ca 3000 publikummere tilstede torsdag kveld.

Foto: Håvard Karlsen

Mye ære sto på spill, da Tromsø IL og Bodø/Glimt møttes til kamp i Nordlandshallen torsdag kveld.

Lagene er i gang med oppkjøringen til årets fotballsesong, og foran en fullsatt hall, var det polkagrisene som tok det lengste strået.

– Vi venter oss en skikkelig test på denne tiden av året. Vi skal sette noen nye komponenter offensivt. Vi ønsker å få noen positive svar å bygge videre på, sa TIL-trener Per-Mathias Høgmo til NRK før kampen.

Han forteller at laget alltid opplever god stemning i Nordlandshallen, og at laget ikke tar lett på kampen, selv om Bodø-Glimt spiller en divisjon under.

Gledet seg

Glimt TIL

Glimt og TIL jager ball i Nordlandshallen.

Foto: Håvard Karlsen

Også Bodøs trener Cato Hansen så frem til kampen.

– Tromsø er et av de beste lagene i Norge nå. For oss med de målsettingene vi har, er det viktig å se hvor vi ligger. Håpet er at vi kan møtes i seriekamper om kortest mulig tid, sier Hansen.

Tap til hjemmelaget

Tromsø ledet 1-0 til pause etter en scoring av Thomas Drage fra Mosjøen. Etter en sjansefattig første omgang hevet Bodø seg i andre omgang. Nykommer Vegard Braaten skøyt i stolpen, før Jim Johansen utliknet etter et vakkert raid.

Lenge så det ut som dette vil bli sluttresultatet, men så banket Tromsø-spiller Thomas Kind Bendiksen inn 2-1 etter 72 minutter, og slik endte også kampen.

Perlefrisparket var nok til å senke Bodø/Glimt i Nordlandshallen og vise hvem som fortsatt er størst i nord. – Det er ikke uvesentlig at vi fortsatt er det, og det akter vi å være i noen år til, sier TIL-trener Per-Mathias Høgmo.

Litt betenkt

Tross at det til slutt ble tap, gjør måten Glimt spilte på at en gammel Til-helt er fornøyd med innsatsen til sin nye klubb.

– Vi ser ikke at det er noen spesiell forskjell på lagene i dag, så selv om vi kunne tenkt oss uavgjort, er vi ganske fornøyd med kampen i sin helhet, sier Tommy Knarvik, midtbanespiller for Glimt.

For Tromsø skapte få sjansen utover de to scoringene, og kampen kunne vippet begge veier. Det gjør Tromsø-treneren betenkt. – Vi må skape flere målsjanser, slår TIL-trener Høgmo fast.