NRK Meny
Normal

– På hjemmebane bør Glimt være favoritter

Etter én seier på sju kamper, trenger Bodø/Glimt sårt en seier. I dag klokken 15:30 tar de imot FK Haugesund på Aspmyra. Glimt er favoritter, ifølge NRKs fotballekspert.

Bodø/Glimt feirer scoring

Forrige serierunde endte med tap mot Strømsgodset på bortebane. Glimt står med fem poeng på sju kamper.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Etter fem poeng i løpet av sesongens sju første kamper, skal Glimt jage tre poeng mot Haugesund, som ligger likt på tabellen.

Tom Nordlie

NRKs fotballekspert Tom Nordlie mener Glimt må satse på kontringer.

Foto: NRK

– På hjemmebane må vi ta så mange trepoengere vi kan. Vi går steinhardt inn for det i dag, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til NRK.

Glimt har bare tapt én kamp på hjemmebane hittil i eliteserien.

– På hjemmebane bør Glimt være favoritter. Hvis motstanderen legger seg lavt, kan det være en fordel. Det blir spennende å se hva Haugesund kommer opp med, sier NRKs fotballekspert, Tom Nordlie.

– Glimt favoritter

Men Bodø/Glimt har slitt med å få trepoengere hittil i sesongen. I seks av årets sju eliteseriekamper har Bodø/Glimt sluppet inn det første målet.

– En seier blir viktig for selvtilliten til begge lag. Poengene vil gjøre at de kommer seg litt unna bunnen av tabellen, sier Nordlie.

Jan Halvor Halvorsen

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen har slitt i poengjakten i eliteserien.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

For Bodø/Glimt har ikke comebacket blant de beste vært noen stor suksess så langt. Én seier er fasiten etter sju spilte kamper, men det stresser ikke treneren.

– Vi hadde marginene imot i forrige hjemmekamp mot Lillestrøm og spillerne er revansjesugne. På hjemmekampene våre har vi scoret to mål i snitt, det er veldig bra. Vi må fortsette med det, og unngå baklengsmål, sier Glimt-treneren.

– Må omstille seg

Forrige serierunde endte med tap mot Strømsgodset på bortebane. De gulkledde fra nord skapte ikke én skikkelig målsjanse i løpet av de 90 minuttene, mens Godset på sin side hadde flere store muligheter i tillegg til de som fant nettmaskene.

– Vi holdt nullen de siste 70 minuttene mot Strømsgodset, og det må vi ta med oss. Vi må våge å slippe oss løs og få publikum med oss fra første spark på ballen, sier Halvorsen.

Det er bare tre dager siden Glimt tok seg videre i cupen etter seier mot Mo IL. Det tette kampprogrammet kan være en utfordring.

– Med tynnere spillerstall er man mer utsatt for skader og karantener, men dette er likt for de fleste lag. En må være trent for å spille tre kamper i uka. Det gjør de internasjonalt hele tiden, sier Nordlie.

Fotballeksperten mener Glimt må omstille seg etter opprykket til eliteserien.

– Det er et litt annet sesongbilde enn i 1. divisjon. I år blir Glimt presset mer tilbake og slipper inn mål. Glimt har vært et av Norges beste kontringslag tidligere, men flere lag har vært gode til å ta ut indreløperne og de raske vingene til Glimt. Glimt må omstille seg til et annet matchbilde, sier Nordlie.

Han har selv tippet Glimt på en 10. plass i årets eliteserie.

Laster innhold, vennligst vent..

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.