Hopp til innhold

Bodø/Glimt jakter publikumsrekord

Bodø/Glimt går for å slette en 13 år gammel publikumsrekord når de tar imot Aalesund i dag.

Martin Bjørbak

Martin Bjørbak og Bodø/Glimt tar imot Aalesund foran et fullsatt Aspmyra

Foto: Harald Krogtoft / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

I 2002 møtte Norge Island til landskamp på Aspmyra. Da ble det solgt 8 126 billetter, noe som er tilskuerrekord etter at stadion ble ombygd.

Så langt har det blitt solgt over 6000 billetter til kampen mot Aalesund. Det kun ståplasser som fortsatt er ledige.

Aspmyra

Mange folk har møtt opp for å se Bodø/Glimt - Aalesund i strålende vårvær.

Foto: Harald Krogtoft / NRK

– Vi synes rekorden hører hjemme i Bodø og med Glimt. Dette er vårt bidra til byjubileet, sier arrangementansvarlig Kent Andre Aagnes i Bodø/Glimt.

Har fått dispensasjon

Vanligvis er kapasiteten på Aspmyra like over 6000 tilskuere. Aspmyra har også tidligere vært utsolgt, blant annet i fjorårets 16. mai-oppgjør mot Tromsø.

Nå har imidlertid klubben fått økt tilskuerkapasiteten ved å få en engangstillatelse fra fotballforbundet til å ta i bruk ståplasser. Tilskuerkapasiteten blir dermed økt til 8500.

– Hvis vi klarer å fylle opp Aspmyra vil det være et minne for livet. Som bodøgutt vil det være veldig stort for meg personlig å få være med på det, sier Glimt-trener Aasmund Bjørkan.

Glimts samarbeidspartnere har bidratt ved å kjøpe opp et stort antall billetter. I tillegg kommer barn under 16 år gratis inn på den ene tribuneseksjonen.

John Arne Riise

I 2002 var en ung John Arne Riise en av de norske spillerne i landskampen mot Island. Den nåværende Aalesund-spillerne kan nå også være med på å sette ny tilskuerrekord på Aspmyra.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

– Blir en ekstra mann

Om det blir rekord eller ikke, vil Aalesund-kampen sprenge snittet Glimt har hatt så langt i året. På årets seks første kamper i eliteserien har Glimt hatt i gjennomsnitt 2 900 tilskuere.

– Hvis vi klarer fylle opp hele stadion blir det ekstremt mye lyd og en tett-på-følelse både for spillere og tilskuere. Vi får en ekstra mann på banen som gjør at jeg er sikker på at vi blir å prestere bedre, sier Glimt-treneren.

Aasmund Bjørkan

Glimt-trener Aasmund Bjørkan mener et fullsatt Aspmyra vil gi Glimt en ekstra spiller på banen i kampen mot Aalesund.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Etter en svak periode med mange tap, vant Glimt 2-1 i 16. mai-oppgjøret mot Tromsø.

Seieren der tar Glimt-spillerne med seg inn til kampen mot Aalesund.

– Vi har knekt noen koder de siste kampen og spillet har bare blitt bedre og bedre. Jeg har derfor god tro på at vi vil fortsette den gode trenden og gi tilskuerne som kommer en god opplevelse, sier Aasmund Bjørkan.

Laster innhold, vennligst vent..