- Tromsø utnytter at Bodø/Glimt gjør det dårlig

Styreleder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, mener det er frekt at TIL forsøker å kuppe talentutviklingen i landsdelen.

Frode Thomassen

IRRITERT: - Det provoserer meg at TIL utnytter den posisjonen vi er i, sier Frode Thomassen som har vært styreleder i Bodø/Glimt siden 2009.

Foto: Øystein Nygård / NRK

På et møte i Nordland fotballkrets denne helgen fikk styrelederen i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, presentert et opplegg i regi av Tromsø IL for spillerutvikling for hele Nord-Norge, skriver Avisa Nordland .

Beskylder TIL for å utnytte sin posisjon i eliteserien

Styrelederen mener Tromsø utnytter Glimts dårlige økonomiske og sportslige resultater.

– Det som provoserer i dette her at TIL bruker den posisjonen vi er i, både økonomisk og det at vi har prestert dårlig sportslig. På den måten kommuniserer de til omverden og Nord-Norge at de er toppklubben i Nord-Norge. Og det kan sikkert strategisk være riktig og klokt for dem. Men når vi sitter i Glimt og i Nordland, så må vi og næringslivet og samfunnet rundt oss være klar over at det er en posisjon som TIL nå prøver å ta, sier Thomassen.

Les også: - Nå må vi styrke laget

Les også: Fotballens svar på Rema 1000

Nord-norsk fotballkrig

Det brygger opp til en nordnorsk fotballkrig om hvem som skal lede spiller- og trenerutviklingen i Nord-Norge.

Administrerende direktør Stig Ove Sandnes i Tromsø IL avviser at de overkjører Glimt i sitt eget fylke.

– Kritikken fra Glimt skjønner jeg lite av. Det vi i Tromsø har tatt initiativ til er å presentere noen tanker hvor TIL gjerne stiller sin kompetanse til rådighet slik at vi kan ha et enda bedre samarbeid i Nord-Norge om spillerutvikling. Vi hadde et flott møte med de fire nordnorske fotballkretsene i forrige uke og ble enige om at dette er spennende og at vi har lyst til å gå videre og se hvordan innholdet på dette kan være, sier Sandnes.

Hør Bodø/Glimts Frode Thomassen forklare hvorfor han blir provosert av TILs initiativ til å drive spillerutvikling. Reporter, Håvard Karlsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.