NRK Meny
Normal

- Tromsø utnytter at Bodø/Glimt gjør det dårlig

Styreleder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, mener det er frekt at TIL forsøker å kuppe talentutviklingen i landsdelen.

Frode Thomassen

IRRITERT: - Det provoserer meg at TIL utnytter den posisjonen vi er i, sier Frode Thomassen som har vært styreleder i Bodø/Glimt siden 2009.

Foto: Øystein Nygård / NRK

På et møte i Nordland fotballkrets denne helgen fikk styrelederen i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, presentert et opplegg i regi av Tromsø IL for spillerutvikling for hele Nord-Norge, skriver Avisa Nordland .

Beskylder TIL for å utnytte sin posisjon i eliteserien

Styrelederen mener Tromsø utnytter Glimts dårlige økonomiske og sportslige resultater.

– Det som provoserer i dette her at TIL bruker den posisjonen vi er i, både økonomisk og det at vi har prestert dårlig sportslig. På den måten kommuniserer de til omverden og Nord-Norge at de er toppklubben i Nord-Norge. Og det kan sikkert strategisk være riktig og klokt for dem. Men når vi sitter i Glimt og i Nordland, så må vi og næringslivet og samfunnet rundt oss være klar over at det er en posisjon som TIL nå prøver å ta, sier Thomassen.

Les også: - Nå må vi styrke laget

Les også: Fotballens svar på Rema 1000

Nord-norsk fotballkrig

Det brygger opp til en nordnorsk fotballkrig om hvem som skal lede spiller- og trenerutviklingen i Nord-Norge.

Administrerende direktør Stig Ove Sandnes i Tromsø IL avviser at de overkjører Glimt i sitt eget fylke.

– Kritikken fra Glimt skjønner jeg lite av. Det vi i Tromsø har tatt initiativ til er å presentere noen tanker hvor TIL gjerne stiller sin kompetanse til rådighet slik at vi kan ha et enda bedre samarbeid i Nord-Norge om spillerutvikling. Vi hadde et flott møte med de fire nordnorske fotballkretsene i forrige uke og ble enige om at dette er spennende og at vi har lyst til å gå videre og se hvordan innholdet på dette kan være, sier Sandnes.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.