NRK Meny
Normal

Bodø/Glimt får spille i førstedivisjon

Forbundsstyret har konkludert med at Bodø/Glimt ikke skal degraderes for at laget møtte for sent til kampen mot Tromsdalen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det skriver Norges fotballforbund på sine hemmesider.

Bodø/Glimt ble forsinket til førstedivisjonskampen mot Tromsdalen på grunn av mye snø på flyplassen i Bodø. Dette resulterte i at kampen først startet klokken 15.00, to timer etter at kampen skulle ha vært blåst i gang.

I henhold til Turneringsbestemmelsene skal lagene i toppfotballen reise en dag i forveien til bortekamper i de to siste serierundene.

Kampreglementet sier at dersom et lag uteblir fra kamp, skal den myndighet kampen sorterer under ta saken til behandling etter at kamprapport eller annen rapport er mottatt. For toppfotballens vedkommende er Forbundsstyret rette myndighet. Det Forbundsstyret skal vurdere er om konsekvensen av uteblivelsen skal være at klubben utelukkes fra serien.

– En helhetsvurdering

Forbundsstyret legger til grunn at Bodø/Glimt har uteblitt fra den aktuelle kampen uten gyldig grunn. Etter en helhetsvurdering har imidlertid Forbundsstyret kommet til at det foreligger slike særlige forhold som tilsier at Bodø/Glimt ikke skal utelukkes fra spill i Adeccoligaen.

– Klart kritikkverdig

Forbundsstyret påpeker likevel at det fremstår som klart kritikkverdig og uansvarlig av Bodø/Glimt å tilsidesette Turneringsbestemmelsene på denne måten.

Når det gjelder selve bruddet på Turneringsbestemmelsene, er det Påtalenemnda som vurderer om det skal opprettes en sanksjonssak som Doms- og sanksjonsutvalget skal behandle.

Foreløpig har ikke Påtalenemnda tatt stilling til dette spørsmålet.