Bodø kommune best på trafikksikkerhet

– En stor overraskelse, sier ordføreren.

Bodø vant trafikkpris

BEST I LANDET: Bodø kommune er best i landet på trafikksikkerhet. Her gratulerer samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen Bodøs ordfører Ole-Henrik Hjartøy.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK
Bodø vant trafikkpris

UTMERKET SEG: – Bodø utmerker seg– Ved å hedre kommuner som har utmerket seg, løfter vi fram forbilder som kan inspirere andre kommuner til økt innsats, sier Solvik-Olsen. Her sammen med Bodø-ordfører Ole-Henrik Hjartøy.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

– Dere har gjort et skikkelig arbeid. Dere har involvert hele kommunen på alle nivå, fra administrasjonen i kommunen til skolene. Derfor var det veldig godt for meg å kunne avslutte vår første del av E6-turen ved å gi denne oppmerksomheten til dere.

Slik innledet samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen pressekonferansen på City Nord torsdag kveld, hvor Bodø ble kåret til Årets trafikksikkerhetskommune.

Prisen, som i år deles ut for tredje gang på rad, gis til en kommune som har utmerket seg med lokalt trafikksikkerhetsarbeid.

– Ved å hedre kommuner som har utmerket seg, løfter vi fram forbilder som kan inspirere andre kommuner til økt innsats, sier Solvik-Olsen.

Statens vegvesen har administrert søknadsprosessen, og det er fylkeskommunene som foreslår kandidater til prisen. I år mottok Statens vegvesen sju forslag til kandidater.

En million

Foruten en diplom, får kommunen også en sjekk på én million kroner som kan brukes på ytterligere trafikksikkerhetsarbeid.

– Dette er en stor overraskelse, sier Bodø-ordfører Ole-Henrik Hjartøy.

– Vi visste at vi var nominert, men vi var ikke forberedt på dette.

Best på trafikksikkerhet

VERDIG: – Bodø har tatt tak i alle de tingene som vi har sagt er viktige for å bli en trafikksikker kommune, sier fylkesråd for samferdsel, Tove Mette Bjørkmo. Her sammen med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og Bodø-ordfører Ole-Henrik Hjartøy.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen

Fylkesråd for samferdsel, Tove Mette Bjørkmo (Ap), mener Bodø er en verdig vinner.

– Bodø har tatt tak i alle de tingene som vi har sagt er viktige for å bli en trafikksikker kommune. Derfor var de verdige vinner.

Hva har kommunen konkret gjort for å fortjene denne prisen?

– Kommunen har gått inn i både skoler og barnehager og snakket om trafikksikkerhet og brukt trafikksikkerhet i opplæringen av barn. Også i de planene som kommunen legger, så har de med seg trafikksikkerhet i alle typer planer.

– Alle instanser er involvert

Juryen har bestått av representanter fra Samferdselsdepartementet, Justisdepartementet, Statens vegvesen, Politidirektoratet, Utrykningspolitiet, Helsedirektoratet og Trygg Trafikk.

– Arbeidet er forankret helt til topps i kommunens ledelse og alle kommunale instanser er involvert i gjennomføringen av tiltak. Derfor vinner Bodø prisen i år, begrunner Solvik-Olsen.

Nøtterøy kommune vant prisen i 2012 og kommunene Austrheim og Lindås delte prisen i 2013.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Adrian (27) må vise finger, rope, rekke tunge og lage kysselyder. Helst når det passer ekstremt dårlig.
Venke opplevde enhver hesteeiers mareritt da hun oppdaget en fremmed mann i stallen hennes.