Bodø kommune best på trafikksikkerhet

– En stor overraskelse, sier ordføreren.

Bodø vant trafikkpris

BEST I LANDET: Bodø kommune er best i landet på trafikksikkerhet. Her gratulerer samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen Bodøs ordfører Ole-Henrik Hjartøy.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Bodø vant trafikkpris

UTMERKET SEG: – Bodø utmerker seg– Ved å hedre kommuner som har utmerket seg, løfter vi fram forbilder som kan inspirere andre kommuner til økt innsats, sier Solvik-Olsen. Her sammen med Bodø-ordfører Ole-Henrik Hjartøy.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

– Dere har gjort et skikkelig arbeid. Dere har involvert hele kommunen på alle nivå, fra administrasjonen i kommunen til skolene. Derfor var det veldig godt for meg å kunne avslutte vår første del av E6-turen ved å gi denne oppmerksomheten til dere.

Slik innledet samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen pressekonferansen på City Nord torsdag kveld, hvor Bodø ble kåret til Årets trafikksikkerhetskommune.

Prisen, som i år deles ut for tredje gang på rad, gis til en kommune som har utmerket seg med lokalt trafikksikkerhetsarbeid.

– Ved å hedre kommuner som har utmerket seg, løfter vi fram forbilder som kan inspirere andre kommuner til økt innsats, sier Solvik-Olsen.

Statens vegvesen har administrert søknadsprosessen, og det er fylkeskommunene som foreslår kandidater til prisen. I år mottok Statens vegvesen sju forslag til kandidater.

En million

Foruten en diplom, får kommunen også en sjekk på én million kroner som kan brukes på ytterligere trafikksikkerhetsarbeid.

– Dette er en stor overraskelse, sier Bodø-ordfører Ole-Henrik Hjartøy.

– Vi visste at vi var nominert, men vi var ikke forberedt på dette.

Best på trafikksikkerhet

VERDIG: – Bodø har tatt tak i alle de tingene som vi har sagt er viktige for å bli en trafikksikker kommune, sier fylkesråd for samferdsel, Tove Mette Bjørkmo. Her sammen med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og Bodø-ordfører Ole-Henrik Hjartøy.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen

Fylkesråd for samferdsel, Tove Mette Bjørkmo (Ap), mener Bodø er en verdig vinner.

– Bodø har tatt tak i alle de tingene som vi har sagt er viktige for å bli en trafikksikker kommune. Derfor var de verdige vinner.

Hva har kommunen konkret gjort for å fortjene denne prisen?

– Kommunen har gått inn i både skoler og barnehager og snakket om trafikksikkerhet og brukt trafikksikkerhet i opplæringen av barn. Også i de planene som kommunen legger, så har de med seg trafikksikkerhet i alle typer planer.

– Alle instanser er involvert

Juryen har bestått av representanter fra Samferdselsdepartementet, Justisdepartementet, Statens vegvesen, Politidirektoratet, Utrykningspolitiet, Helsedirektoratet og Trygg Trafikk.

– Arbeidet er forankret helt til topps i kommunens ledelse og alle kommunale instanser er involvert i gjennomføringen av tiltak. Derfor vinner Bodø prisen i år, begrunner Solvik-Olsen.

Nøtterøy kommune vant prisen i 2012 og kommunene Austrheim og Lindås delte prisen i 2013.