Hopp til innhold

Bodø kommune anklages for anbudskrøll

I desember 2022 lyste Bodø kommune ut en anbudskonkurranse for en treårig rammeavtale for vaskeritjenester.

Selskapet Breeze Tekstil AS fikk kontrakten etter å ha levert et anbud på rundt 7,5 millioner kroner. Konkurrenten Nor Tekstil har nå klaget inn kommunen til Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA).

Det skriver Bodø Nu.

Grunnen til klagen er at Nor Tekstil mener anbudsvinneren ikke har oppfylt bransjestandarden på blant annet utslipp, kjemikalier og smittevern.

Dette avviket mener de gir konkurrenten en klar konkurransefordel, siden de ikke har måttet gjøre samme investeringer som de selv har gjort.

Innkjøpssjef Solrun H. Krane i Bodø kommune mener på sin side at de har gjort alt riktig i saken.

- Vi mener å ha gjort de riktige vurderinger ved å tildele kontrakt til Breeze, men at det blir opp til KOFA å gjøre sine vurderinger som vi deretter vil forholde oss til. Vi har avventet med å signere kontrakt med Breeze i påvente av at KOFA behandler saken ferdig, sier hun til avisa.

Kommunen har tidligere vært i hardt vær i forbindelse med anbudskonkurranser. NRK har tidligere skrevet om at Bodø kommune måtte ut med 45 millioner kroner, samt 11,6 millioner i straffegebyr etter å ha unnlatt å følge anbudsreglene i forbindelse med et IKT-anbud.

Rådhuset i Bodø
Foto: Kai Jæger Kristoffersen / NRK