Her går det helt galt – to ganger

Varebilsjåfør Ewert Berg Andreassen skulle levere varer til salgsbodene på bestemorenga dagen før åpningen av Landsskytterstevnet. På vei over de nyanlagte parkeringsplassene sank bilen.

Video Landsskytterstevnet 2011

Her kjører lastebilen seg ned på Landsskytterstevnet på en bløt parkeringsplass.

– Jeg skulle hit med noen varer til tre forskjellige kunder i salgsteltene. Det var litt for vått utpå parkeringsplassen, så jeg datt igjennom med bilen nå. Den er ikke spesielt tung heller, kanskje sju-åtte tonn, anslår Ewert Berg Andreassen.

Sank en gang…

Han måtte ringe etter NAF veitjeneste for assistanse. Der svarte Ronny Hansen på anropet. Han kom opp til bestemorenga med sin bil som har påmontert vinsj. Ved hjelp av den og bæreputer under hjulene fikk de dratt lastebilen opp.

– De har vel vært litt sparsomme med fyllmassen, ser det ut som, sier Hansen. Han forteller at det var veldig bløtt over hele området og forklarer: Dette ligg på ei myr,så det er vel forklaringa, sier han.

Lastebil på Landsskytterstevnet

Varebilsjåfør Ewert Berg Andreassen kunne gjerne tenkt seg bedre grunn der han skal levere varer.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

…og sank igjen

Etter å ha gått gjennom grusen en gang, forsøkte sjåfør Ewert Berg Andreassen å rygge seg ut av området. Etter om lag tjue meter i revers, gikk det galt. Igjen.

Selv med tre mann til å assistere hvor han skulle rygge, så sank lastebilen ned i grunnen med venstre bakhjul. Den kunne ikke rikkes for egen maskin.

– Nå skal vi losse bilen her den står nå, så må jeg vel ha hjelp til å komme meg opp igjen. Det er flaut for det var så mange som så på, sier sjåføren.

Ronny Hansen fra NAF

- De har vel vært litt sparsomme med fyllmassen, ser det ut som, sier Ronny Hansen fra Naf Veitjeneste.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

4000 deltakere

Landsskytterstevnet er et svært arrangement. 4000 deltakere er påmeldt og totalt 8000-10000 har tatt turen til Bodø. Landsskytterstevnet er et av Norges største idrettsarrangement.

Den bløte parkeringsplassen kan derfor by på problemer for flere som skal laste av varer.

Arrangørene ser derimot ikke det som noen utfordring.

– Dette er noe jeg overhodet ikke kjenner til, sier leder Thor Arne Tobiassen.

Ingen tv-dekning

NRK besluttet tirsdag å ikke ha noen sendinger fra Landsskytterstevnet i Bodø den kommende uka.

I tillegg til den redaksjonelle vurderingen om ikke å ha sendinger fra stevnet, er det også tatt en praktisk vurdering ut ifra NRKs ressurssituasjon.