Hopp til innhold

Bli med verdensmesteren i kiting ut på havet i Lofoten: – Dette er paradis på jord

Kari Schibevaag (38), flere ganger verdensmester i kiting, reiser verden over. Men ingen steder kan måle seg med Lofoten i Nordland.

Kite i Lofoten

Kari Schibevaag er flere ganger verdensmester i kiting, men ingenting kan måle seg med Lofoten. VIDEO: Tommy Johansen.

Kari Schibevaag er flere ganger verdensmester i både snøkiting og kitesurfing, og deltok for et par år siden i dokumentarserien «Oppdrag Nord-Norge». Her utforsket hun kysten sammen med andre ekstremsportutøvere.

Og det var under medvirkning i denne serien hun for første gang fikk stifte et nærmere bekjentskap med det unike øysamfunnet i Nordland som hvert år tiltrekker seg hundretusener av turister.

– Da jeg kom opp på dekk og fikk se Lofoten for første gang tenkte jeg: «Er dette Norge?». Det var så vakkert, sier Schibevaag til NRK.

Lofoten byr på spektakulære omgivelser for kiting

Lofoten byr på spektakulære omgivelser for kiting.

Foto: Kari Schibevaag

Unikt boligprosjekt i fjæra

Siden har den livsglade uttøveren tilbrakt stadig mer tid i området. Så glad ble hun i naturen og mulighetene for å drive vannsport her, at hun satte opp sin egen container i fjæra på Justneset i Flakstad.

Den noe spesielle boligen ble bestilt fra «Living Project» i Nederland. Inventaret har kommet rekende fra havet. Drivved fra stranden har blitt brukt til å bygge kjøkken og skap. Det hun kaller paradis på jord har kostet rundt 500.000.

Huscontainer (?) i Lofoten

En ombygd container på knappe 30 kvadratmeter er boligdrømmen for Kari Schibevaag. Ikke plass til stort – men nok, ifølge henne selv.

Foto: Kari Schibevaag

– Jeg tror slike boløsninger er fremtida. Det er ikke mange kvadratmeter, men slik jeg ser det trenger ikke hvert familiemedlem sin egen etasje, sier Schibevaag, som opplever en økende miljøbevissthet blant dagens unge.

– I andre land er dette helt vanlig, og jeg tror dette kommer mer og mer i Norge også. Det tar litt tid mer tid her før dette er en trend og regelverket er kronglete, men det kommer seg.

Nå venter hun bare på godkjenninger fra kommunen slik at hun kan flytte inn. Enn så lenge lever hun et relativt portabelt liv i bilen sin.

Men hun klager ikke:

Livet i vogna

Å bo i bil kan være all right, i alle fall når det blir som dette.

Foto: Kari Schibevaag
  • Les mer om boligprosjektet hos Aftenposten (ekstern lenke).

Opprettet eget selskap

Opprinnelig fra Stavanger, men de siste månedene på ekspedisjoner til steder som Svalbard, Cape Town og Dubai.

Likevel har friluftselskeren brukt mer tid i Lofoten enn noe annet sted det siste året, hvor hun har etablert «Schibevaag Adventure». Her tilbys turister ulike former for vannsportaktiviteter.

For meg er Lofoten sted nummer én.

En håndfull unge ansatte hjelper henne i det daglige fra basene på Flakstad og Sakrisøy, sistnevnte mellom Reine og Hamnøy i Moskenes.

– Vi har akkurat åpnet sesongen, og opplever bra trykk fra turister allerede, sier Schibevaag, som selv tilbringer mye tid ute i vannet (se video øverst i saken).

– Slik været er i Nord-Norge nå er det fantastisk, og vi ser lyst på sommeren, sier Kari Schibevaag.

Er dette livet? Fra innsiden av containeren

Er dette livet? Kari Schibevaag er i alle fall ikke tvil om at det er rett for henne. Litt luksus har hun likevel unnet seg, med varmekabler i gulvet.

Foto: Svetlana Romantsova
Naturen i Lofoten kan være fin når været slår til

Hunden Truls er en fast følgesvenn ute på turer i Lofoten.

Foto: Tom Magne Jonassen