NRK Meny
Normal

Bli med til en galakse langt, langt borte

Eller en tur opp på Star Wars-loftet til John-Catho Kristiansen (37).

John-Catho Kristiansen (37) - Star Wars-entusiast

I dag har den syvende Star Wars-filmen, «The Force Awakens», premiere og mange ihuga fans gleder seg enormt. John-Catho Kristiansen er blant dem som har ventet på filmen i ti år. Noe av ventetiden har han brukt på å pusse opp loftet.

John-Catho Kristiansen (37) - Star Wars-entusiast

Kristiansen er blant de som har sett frem til 16. desember i lang tid. I dag kommer Star Wars: The Force Awakens.

Foto: Ola Helness / NRK

– Vi kjøpte nytt hus i 2013 og jeg sa til kona mi at dersom vi skulle pusse opp trengte jeg litt ekstra motivasjon, forteller han.

Gulroten etter endt oppussing var å få tre inn i sitt private Star Wars-univers i loftstua i Bodø. Den ser nå ut som en replika av en av korridorene i Dødsstjernen (en romstasjon i filmene.)

– Brukes som vanlig TV-stue

I Stormtrooper-drakt viser Kristiansen frem rommet som kan brukes på normalt vis, selv om det ser ut som man befinner seg «i en galakse langt, langt borte».

– Jeg har laget rommet så funksjonelt som bare mulig. For eksempel kan jeg åpne opp sideveggen, og dra fram en sofa. Så her sitter jeg og spiller TV-spill og ser på film.

Har innredet sitt eget Star Wars-loft

Darth Vader holder oppsyn med besøkende på Kristiansens loft.

Foto: Ola Helness / NRK

– Gleder meg veldig

George Lucas planla i alt ni filmer, og i dag kommer altså den syvende.

Det er Disney som står bak produksjonen etter at de kjøpte opp rettighetene for 23 milliarder norske kroner. Filmens budsjett er på minst 200 millioner dollar, ifølge Wookiepedia.

– Jeg har store forventninger og gleder meg veldig til den nye filmen. Jeg blir veldig overrasket dersom J.J. Abrams ikke har klart å lage en god film, sier Kristiansen.

Star Wars-fan

John-Catho Kristiansen i Snowtrooper-drakten sin.

Foto: Ola Helness / NRK