Ble tøft for nyopprykkede Grand

– Lillestrøm er kanskje litt for store for oss nå, sier trener Trond Schjølberg. Damelaget til IK Grand møtte lørdag ett av de beste lagene i Norge.

Lillestrøm kan bli et lag som hevder seg i toppen også i årets Toppserie. Det viste de mot Grand Bodø i sesongens andre runde. Reporter: Anne Rognerud, redigering: Helene K. Sendege.

Lillestrøm kan bli et lag som hevder seg i toppen også i årets Toppserie. Det viste de mot Grand Bodø i sesongens andre runde. Reporter: Anne Rognerud, redigering: Helene K. Sendege.

Trond Schjølberg, trener for IK Grand

Trond Schjølberg, trener for IK Grand

Foto: Martin Steinholt / NRK

4-0 ble sluttresultatet for Grand-damene etter et ublidt møte med et sterkt Lillestrøm på hjemmebane.

Bodølaget hang spillemessig med i første omgang, selv om LSK fikk en drømmestart med skåring etter få minutter.

Men i andre omgang ble Lillestrøm hakket for sterke for det nyopprykkede IK Grand, medgir trener Trond Schjølberg etter endt kamp.

– Jeg synes vi henger bra med med tanke på at vi spiller mot ett av de beste lagene i Norge, vi skaper endel muligheter, og dødballer, men vi er ikke nok giftige foran mål.

– Vi blir straffet hardt for feil med ballen, og LSK får deretter kontre mot oss, sier Schjølberg til NRK.no. Nå ser han fram til neste kamp mot Trondheims/Ørn på hjemmebane. – Det blir bedre å møte dem hjemme, enn å møte LSK borte, sier Schjølberg og ler.

Spenning foran kampen

Det ble mye stang ut i første serierunde mot Klepp. Men i dag tok Grand laget ut av skyggen og inn i TV-skjermene i de tusen hjem.

– Vi har ennå ikke tapt på direktesendt norsk TV, så vi får ta med oss den statistikken, lo trener Trond Schjølberg i IK Grand Bodø i forkant.

I dag klokka 17:00 møtte Grand-jentene fjorårets sølvvinnere Lillestrøm i toppserien for kvinner. At Lillestrøm var storfavoritt og på hjemmebane, skremte ikke bodølaget.

– Vi kommer ikke til å behandle dem med respekt. Jeg kommer til å «dose på» som jeg alltid gjør, sier spiller Simone Hansen til NRK.

Lillestrøm har blitt tippet helt i toppen av årets tabell og har flere store stjerner på laget, men åpnet serien med uavgjort borte mot Røa.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

På lørdag møter Grand fjorårets sølvvinnere Lillestrøm i toppserien for kvinner, og Grand har ingen planer om å vise respekt for Lillestrøm som er storfavoritt i denne kampen.

VIDEO: Et ferskt tap sitter i beina til jentene i Grand Bodø. Og nå trenes det hardt mot helgas kamp mot seriefavoritten Lillestrøm.

Skal heve seg

Etter syv år har Nordlands beste damelag kjempet seg tilbake til toppserien. At det er et ungt og uerfarent lag, det kan være en fordel, mener treneren.

– Vi skal heve oss kraftig fra forrige kamp og slå nedenfra og opp.

De fleste spillerne på IK Grand er fra Bodø. Mange av dem var med på å spille laget tilbake til Toppserien.

– Vi har basert oss mye på egenrekruttering, men vi har også innsett at vi trenger litt friskt blod hvis vi skal kunne overleve i Toppserien, og det har vi fått, sier Schjølberg.

Laster innhold, vennligst vent..