NRK Meny
Normal

Ble Terra-kommunene lurt?

Terrakommunene mistenker Dnb Nor for å holde et samarbeid med Terra skjult.

Kjell Idar Juvik, ordfører i Hemnes

Mistenksom: Kjell Idar Juvik, ordfører i Hemnes

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Rettsaken mellom Terrakommunene og DnB Nor starter i Oslo til høsten.

Banken krever tilbakebetaling av 1,1 milliarder kroner som kommunene investerte i amerikanske boliglån gjennom Terra Securities.

- Tror de skjuler noe

Ordfører i Hemnes Kjell Idar Juvik mener båndene mellom Terra, og DnB har vært tettere enn banken vil innrømme.

- Dnb Nor påstår at de ikke har hatt et tett samarbeid med Terra, men det kan vi dokumentere. Dette er et prospekt som Terra og DnBNor har vært sammen om, påstår Juvik.

Om pengene som kommunene fikk fra DnB Nor var et lån, eller en rentebytteavtale, er bare et av mange spørsmål som Oslo tingrett skal ta stilling til. Nå har kommunene levert sitt tilsvar på rundt 100 sider til stevninga fra banken, og sentralt står hvilket samarbeid det var mellom banken og Terra.

Slettet alle e-poster

Ble det laget en kreativ forretningside, hvor kommunene ble lurt? Og hvorfor har banken slettet all e-postkorrespondanse mellom Terra, og DnB Nor fra 2001 til 2006? Dette vil Juvik ha svar på.

- Vi har bedt om dokumentasjon for å bevise at det har vært tett kontakt, men får til svar at alt er slettet. Og det syns vi er merkelig. Hvilken bank sletter eposter som er vesentlige i en så stor sak, og hvorfor gjør de det? spør ordfører i Hemnes, Kjell-Idar Juvik.