NRK Meny
Normal

Ble stoppet med 2,6 tonn tomhylser - siktet for nærmere 30 tyverier

Det tyske paret i 60-årene som tidligere denne uka ble tatt med 2,6 tonn tomhylser, ble i dag varetektsfengslet i fire uker.

Beslagla 2,6 tonn tomhylser

Det er uklart hvorfor paret i 60-årene stjal tomhylsene, men politiet har fått anslått at verdien er på rundt 20 kroner kiloen.

Foto: Politiet

Politiet beslagla 2.6 tonn tomhylser etter å ha stoppet et tysk par i en bobil i Kolvereid i Nord-Trøndelag mandag kveld.

Ekteparet er nå siktet av politiet for nærmere 30 tyverier på ulike skytebaner i Nordland.

– Vi har bedt om varetekt i fire uker med bakgrunn i fare for gjentakelse, sier politiadvokat Margrete Torseter i Nordland politidistrikt til NRK.

– Stadig flere anmeldelser

Torseter forteller at de stadig får inn nye anmeldelser fra flere skytebaner. Til nå strekker anmeldelsene seg fra Vesterålen i nord til Brønnøy i sør.

– De har vært innom et stort antall skytebaner i Nordland, så får vi se om de har vært innom skytebaner utenfor fylket også. Vi skal fortsette etterforskningen og finne ut hvor mange antall tyverier det til slutt er snakk om.

Verdi på 52.000 kroner

Politiet har fått anslått at verdien for tomhylsene er på rundt 20 kroner kiloen. 2.6 tonn tomhylser har da en verdi på omtrent 52.000 kroner.

– Har de fortalt hva som var motivet for tyveriene?

– Ja, det har de i avhør i går, men det gjenstår fortsatt en del etterforskning, så hva de har sagt vil jeg ikke gå nærmere inn på nå.

– Har delvis erkjent forholdene

Advokat Hilde Guldbakke, som forsvarer den tyske fruen, sier at de nå venter på å komme inn til fengslingsmøtet i Salten tingrett. Det er til syvende og sist retten som bestemmer om tyskerne skal settes i varetekt.

– Min klient har delvis erkjent forholdene, sier Guldbakke.

– Var har hun forklart til deg?

– Hun sier at dette ikke var planlagt, og det var tilfeldig at ting ble som de ble.

Oppdatert: Etter fengslingsmøtet i Salten tingrett bekrefter Guldbakke at politiets begjæring om varetektsfengsling i fire uker ble tatt til følge.