NRK Meny
Normal

Ble snikfilmet på solstudio – nå er saken henlagt

Politiet i Vestvågøy fikk hjelp av Kripos etter funn av et spionkamera i et solstudio på Leknes i februar. Men etterforskningen resulterte ikke i noen mistenkte.

Spionkamera snikfilmet kvinne i Lofoten

SNIKFILMET: Slik så kamerat ut.

Foto: Politiet

Det var solstudioets egne ansatte som oppdaget kameraet, som ble funnet i et omkledningsrom til kjeden «Brun og Blid». Kameraet var kamuflert som en hvit klesknagg, og hadde kameralinse og en sensor som startet og stoppet kameraet ved bevegelse.

Ved hjelp av minnekortet fant politiet ut at minst to kvinner var blitt filmet, og kameraet ble sendt til Kripos for å sikre fingeravtrykk og biologiske spor.

Minnebrikken ble også undersøkt nærmere med tanke på å eventuelt finne slettede filer. Håpet var å komme nærmere den eller de personene som stod bak.

Sikret spor

Men til tross for at saken ble gjenstand for relativt omfattende etterforskning, har ikke politiet lyktes med å finne noen mistenkte, skriver Lofotposten.

Lensmann i Vest-Lofoten, Asbjørn Sjølie

Lensmann i Vest-Lofoten, Asbjørn Sjølie.

– Det ble sikret en del spor som ble sendt til analyse hos Kripos. Sporene ble sikret på åstedet, både inne i det aktuelle rommet og på dette spionkameraet. Men tross analysene som Kripos gjennomførte, lot ikke gjerningspersonen seg identifisere, sier lensmann Asbjørn Sjølie ved Vest-Lofoten lensmannskontor til NRK.

– Hva fant dere på bildene?

– De personene som var avbildet og som vi fant på lagringsmediet, er sjekket ut. De hadde ikke noe med saken å gjøre.

– Aldri opplevd lignende

Solariet der spionkameraet ble funnet har samme lokaliteter som treningskjeden Stamina. Daglig leder Rainer Hansen ved Brun og Blid fortalte til NRK i februar at kameraet ble oppdaget fort.

Han eier seks solarium i Nordland. Fire i Bodø, ett i Harstad og det siste på Leknes. Da vaskerne oppdaget spionkameraet varslet han alle sine ansatte

– Vi har ikke opplevd noe lignende tidligere, fortalte Hansen, som den gang lovet å intensivere kontrollen.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.