Hopp til innhold

Dæhlie flytter fra Vesterålen etter kun ett år: – Full forståelse, sier ordfører

Skikongen Bjørn Dæhlie flytter ut av Bø kommune kun ett år etter at han kom. Årsaken skal være for stor mediebelastning, ifølge ordføreren.

Bjørn Dæhlie i Bø

GODT TATT IMOT: Bjørn Dæhlie forteller at han har blitt godt tatt imot i Bø i Vesterålen.

Foto: Ola Helness / NRK

I oktober 2020 ble det klart at skikongen Bjørn Dæhlie skulle flytte til Bø i Vesterålen.

Men nå flytter han ut igjen – kun ett år etterpå. Det skriver VG.

Dét like etter at Bø-ordfører Sture Pedersen (H) gikk ut og ga klar beskjed om at mange av rikingene som har flyttet ikke har oppholdt seg nok i kommunen.

Men det gjelder ikke for Bjørn Dæhlie, skal vi tro ordføreren. Han bekrefter til NRK at Dæhlie flytter.

– Bjørn har vært massevis her, sier han til NRK.

– Hva sier du til at Bjørn Dæhlie nå flytter?

– Det har jeg full forståelse for. Det kommer ikke som noen overraskelse, dette har jeg visst en stund, sier Pedersen til NRK.

Det har vært for mye fokus på skatt og for lite på investering, mener han.

– Det har vært ei stor belastning for ham og familien. Selv om vi selvfølgelig var forberedte på medieoppslag, har det vært for mye fokus på hvor mye han har spart i formuesskatt, og for lite om investeringene hans.

Pedersen mener både media, enkelte politikere og tonen i sosiale medier har handlet for mye om skatten og for lite om det positive som kommer ut av dette, nemlig lokale investeringer.

Huset til Bjørn Dæhlie i Bø i Vesterålen

Bjørn Dæhlie kjøpte eneboligen fra 1963 i oktober i fjor. Nå har han pusset det opp og lagt det ut for salg.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Full tillit til Dæhlie

– Er du bitter for at Dæhlie nå forlater etter så kort tid?

– Overhodet ikke. Tvert imot. Det har vært en glede å bli kjent med Bjørn, og jeg vet at sammen med andre investorer vil de fortsette å investere i kommunen, i Vesterålen og i Nord-Norge.

– Hvordan påvirker dette kommuneøkonomien?

– På ingen måte. Kapitalen er jo her uansett hvor Dæhlie bor. Jeg er hundre prosent sikkert på at han vil fortsette å investere i nord. Ring meg igjen om ett år, så kan vi bevise det.

NRK har foreløpig ikke fått svar på henvendelsen til Bjørn Dæhlie.

– Jeg bor ikke et sted hvor jeg ikke trives. I første omgang er dette et prøveprosjekt. Vi har gledet oss, sa Dæhlie og kona Vilde Falck-Ytter i et intervju med Bladet Vesterålen tidligere i år.

Da sa han at dette skulle være et prøveprosjekt på ett år.

Solgte huset til Dæhlie – nå selger hun det igjen

Dæhlie kjøpte et hus i Bø for 1,2 millioner kroner i oktober i fjor. Nå er huset lagt ut til salgs for 2,6 millioner.

Megleren som har fått oppgaven å selge huset for Dæhlie er samme megler som solgte det til ham for ett år siden: Linda Sivertsen i DNB Eiendom med kontoret på Sortland i Vesterålen.

Hvordan er det å selge huset til Bjørn Dæhlie?

– Det er hyggelig det. Vet ikke hva mer jeg skal si. Det er jo å selge boliger vi driver med, og vi skal ta vare på ham som alle andre, sier Sivertsen til NRK.

Eiendomsmegler i DNB Eiendom Sortland, Linda Sivertsen, solgte huset til Bjørn Dæhlie, og nå selger hun det på nytt igjen - ett år etterpå.

Eiendomsmegler i DNB Eiendom Sortland, Linda Sivertsen, solgte huset til Bjørn Dæhlie, og nå selger hun det på nytt igjen – ett år etterpå.

Foto: DNB Eiendom

Blir det enkelt å selge, tror du?

– Det er dette med tilbud og etterspørsel, da. Det er hus som det er gjort mye med, man kan flytte rett inn. I Bø er det ikke så mange andre bolighus som er like mye renovert med så sentral og fin plassering, sier hun.

Annonsen har ikke ligget ute så lenge, så hun har ikke rukket å sjekke e-post riktig ennå. Men ingen har ringt megleren foreløpig.

Er det verdt prisen; over det dobbelte av hva det ble kjøpt for?

– Vi har satt prisvurderingen ut fra området det selges i og i dialog med selger. Jeg har ingen problemer med å forsvare prisen. Det er markedet som til syvende og sist bestemmer.

Bjørn Dæhlie selger huset sitt i Bø i Vesterålen kun ett år etter kjøp. Han har pusset opp huset han kjøpte for 1,2 millioner og selger det nå for over det dobbelte.

Bjørn Dæhlie selger huset sitt i Bø i Vesterålen kun ett år etter kjøp. Han har pusset opp huset han kjøpte for 1,2 millioner og selger det nå for over det dobbelte.

Foto: FINN

Er det litt høyere pris fordi Dæhlie selger det?

– Nei, prisen er tatt ut ifra området. Men interessen er nok større fordi det er han som selger. Som igjen kan påvirke kjøpesummen.

Sivertsen tør ikke spekulere i hva huset vil bli solgt for.

Det var Sivertsen som solgte huset til Dæhlie i utgangspunktet. Det er ikke rent vanlig å selge samme hus igjen ett år senere til over dobbel pris.

– De fleste som kjøper her, kjøper for å bo. Men det er sjeldent at det er gjort så mye med et hus på så kort tid, sier megleren.

Har du noen kommentarer til at han flytter?

– Han er hjertelig velkommen tilbake hvis han ønsker det.

Hør «Exit Bygda», og episoden om Dæhlie som flytter til Bø: