NRK Meny
Normal

Bjørkan: - Trond er viktig for oss

Trond Olsen er ute med suspensjon mot Mjøndalen. – Vi har spillere som kan erstatte han, forteller assistenttrener Aasmund Bjørkan.

Olsen

Viktig spiller: Trond Olsen har gjort viktige mål for de gule denne sesongen. Her etter mål i forrige oppgjør mot Mjøndalen.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

I tilsvarende oppgjør på Aspmyra vant de gule hele 5-1. Da gjorde Trond Olsen to mål. Lynvingen har også scoret livsviktige mål for Bodø/Glimt de to siste kampene, mot Vålerenga og Rosenborg. Olsen er derimot ute med suspensjon mot Mjøndalen. Bjørkan har tro på laget før kampen på søndag.

– Trond har vært veldig viktig for oss denne sesongen, men vi har en stor nok tropp til å takle det. Det er flere som kan bekle rollen som venstre kant. Ellers stiller vi med fult lag på de andre plassene, så det er gode muligheter til tre poeng, sier Bjørkan.

Vil ikke si noe om erstatter

Av spillerne i troppen er Ulrik Berglann den som spiller i den posisjonen. Venstrekanten ble i går meldt klar for utlån til førstedivisjonsklubben Strømmen, men den overgangen fullføres ikke før 22. juli. Han kan dermed spille på søndag. Bjørkan vil ikke avsløre hvem som går inn i den venstre kantrollen.

– Vi kommer til å stille med 11 mann, så selvfølgelig har vi en erstatter klar. Men hvem som starter der får du vente å se på til søndag, forteller Bjørkan.

Av de andre spillerne kan også Fitim Azemi, Danny Cruz, Morten Aagnes Konradsen og Daniel Edvardsen spille kant. Ingen av disse er venstrebent, som Berglann.

Aasmund Bjørkan

Har tro på laget: Selv uten Trond Olsen har Aasmund Bjørkan tro på seier mot Mjøndalen.

Foto: Niklas Aune Johnsen / NRK

– Målene vil komme

Trond Olsen er Glimts soleklare toppscorer, med syv mål etter halvspilt sesong i eliteserien. Bjørkan tror likevel målene vil komme, også mot Mjøndalen.

– De andre angriperne i troppen er i bra form, og i tillegg har vi flere spillere i andre posisjoner som kan få til mye offensivt. Vi trives med å spille med mye ballbesittelse og gjennombruddskraft, og vi er også farlige på kontringer, sier Bjørkan.

I tillegg til Trond Olsen er midtbanespiller Dominic Chatto ute mot Mjøndalen. Ellers er både Ulrik Saltnes og Kristian Brix, som begge har spilt i rollen til Chatto denne sesongen, tilbake fra skade og klar til søndag.