Bistandsadvokat: – Barna ser frem til å bli ferdig med saken

I sommer ble faren dømt for overgrep og vold mot sine barn. I dag starter ankesaken i lagmannsretten.

Salten tingrett - overgrepssak
Foto: Beth Mørch Pettersen / NRK

Mannen i 40-årene som i sommer ble dømt til åtte års fengsel i Salten tingrett etter å ha utøvet overgrep og vold mot sine barn. Han skal også ha stengt dem inne i en kjeller ved flere anledninger. Mannen er også dømt til å betale oppreisningserstatning på 300.000 kroner til hver av de to barna.

Belastende

Barnas bistandsadvokat Tarjei Ræder Breivoll sier hans klienter opplever ankesaken som belastende.

Tarjei Ræder Breivoll

Bistandsadvokat for de to barna, Tarjei Ræder Breivoll.

Foto: Beth Mørch Pettersen / NRK

– De skulle ønske de var ferdig med saken når tiltalte ble domfelt i tingretten, men det er lite de kan gjøre når det er kommet en anke, sier Breivoll til NRK.

Overgrepene og volden skal ifølge tiltalen ha startet allerede i 1998, da var datteren bare fem-seks år gammel. Overgrepene mot sønnen skal ha startet et par år etter. De to er nå 24 og 21 år gammel.

Ingen nye bevis

Den tiltalte har gjennom rettssaken benektet alle anklagene, og stilt seg uforstående til beskyldningene. Men i dommen er barnas forklaring vektlagt.

Ifølge bistandsadvokaten er det heller ikke fremmet nye bevis i saken, og at det i utgangspunktet vil bli den samme bevissituasjonen i lagmannsretten som i tingretten.

– Barna forventer at ankesaken skal gjennomføres på en riktig og rettferdig måte. Det de ser mest frem til er å bli ferdige med saken, sier Breivoll.

Det er satt av fem dager til saken.

Mannens forsvarer Gøran Møller-Christiansen ønsker ikke å uttale seg om saken før saken starter i lagmannsretten.