Biskop fordømmer Israel

Biskop i Sør-Hålogaland, Tor B. Jørgensen fordømmer Israels angrep mot hjelpekonvoien mandag.

Biskopen i Sør-Hålogaland, Tor B. Jørgensen

Biskop Tor B. Jørgensen fordømmer Israels angrep på hjelpekonvoien.

Foto: NRK

Israels omdømme i verden svekkes som følge av den brutale bruken av militær makt, sier Jørgensen. Han støtter reaksjonene fra det internasjonale samfunnet og mener det er helt rett at verden reagerer mot Israel i denne saken.

– Jeg både vil fordømme blokaden av Gaza og derfor også aksjonen. Israelerne bruker her raus maktanvendelse. Så jeg fordømmer både blokaden i seg selv, og denne aksjonen.

Video Israelsk marine border konvoien til Gaza

Se video:Israelsk marine border konvoien til Gaza

Foto: Nyhetsspiller

Fløy over dramaet

Biskopen i Sør-Hålogaland kom fra Kairo i går og fløy bokstavelig talt rett over dramaet som utspilte seg. Det gjorde inntrykk på Jørgensen da han etter landing fikk høre hva som hadde skjedd.

– Det er sterkt å reise over det indre middelhavet, og faktisk tenke på hva som foregår på Gaza-stripen. Og så i tillegg få vite at det har vært en slik aksjon akkurat i de timene vi fløy over. Det var en påminning både om hvor sammensatt verden er og hvor komplisert virkeligheten er.

Svekker Israels omdømme

Biskopen i Sør-Hålogaland mener kjernen til problemet ligger i Israels blokade av Gaza, og han mener gårsdagens militære aksjon mot konvoiene er ødeleggende for Israels anseelse i verden.

– Det svekker Israels omdømme hos flere og flere, dessverre. Aksjonen blir et tegn på hvilken maktarroganse og maktanvendelse Israel er villig til å benytte seg av . Vi ser hvordan den palestinske befolkning lider og vi ser at Israelerne lever under utrygge forhold. Men denne ondskapens spiral må stanses.

Israelske styrker border nødhjelpskonvoien på vei til Gaza

Israelske styrker border nødhjelpskonvoien på vei til Gaza

Foto: Israel Defence Force / Ap