Suksess for Birgitte

Sopransangeren Birgitte Christensen fra Gildeskål vekker internasjonal oppsikt på ny plate.

Birgitte Christensen

VEKKER OPPSIKT: Birgitte Christensen fra Inndyr gjør suksess på ny plate.

Foto: Den Norske Opera

Sangeren kan dermed stå foran sitt internasjonale gjennombrudd på platemarkedet.

Det mener musikkjenner og kritiker Kjell Hillveg.

Christensens prestasjon på et nytt platealbum hun har gjort sammen med noen av Europas beste musikere, får meget god omtale av musikkjenneren.

- Jeg synes hun gjør en strålende innsats. Hun har bevist tidligere at hun behersker barokk-stilen og selv om Brocke-pasjonen til Georg Philip Telemann ikke er helt på høyde med Bach sine pasjoner, så er det store utfordriger for sangerne og det synes jeg hun tar på strak arm, sier Kjell Hillveg.

Gjennombrudd

Vår profilerte musikkjenner og kritiker Kjell Hillveg ser ikke bort at dette kan bli Birgitte Christensens internasjonale gjennombrudd på platemarkedet, med rollen som Zions datter i Brocke-pasjonen til Georg Philip Telemann.

Ikke minst fordi det er barokkspesialisten Rene Jacobs som har det kunstneriske ansvaret for denne innspillingen med RIAS kammerkor og Akademie für alte Musik i Berlin.

Selv er Christensen begeistret over å få jobbe med et slik velrenommert kor.

- Det er artig å være i lag med en slik gruppe og jeg opplever at medlemmene i dette koret er svært stolte over å være medlem der. Orkesteret er også helt fantastisk.

- Jeg synes det er kjempehyggelig å få fine kritikker uansett. Det er jo det man lever av, nemlig at noen har lyst til å høre på det man gjør. Det er jeg kjempeglad for, sier Birgitte Christensen.

HØR: Musikk under polarhimmelen med Birgitte Christensen

Alt om: Musikk under polarhimmelen

Lenke til Musikk under Polarhimmelen som podkast