NRK Meny
Normal

Bindalsfæringen hedres

- Dette skal bli et senter for det viktigste Bindal har, både kulturelt og i reiselivet, sier Marit Røstad.

Marit Røstad

Eget hus: Marit Røstad har mange i Bindal med seg i kampen for at dette midt i kommunesenteret Terråk skal bli Helgeland Museums hus for Bindalsfæringen.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

Hun driver Bindal Initiativ, og hun har mange med seg i arbeidet for at Båtsenteret i Terråk skal bli et skikkelig museum for Bindalsfæringen, i regi av Helgeland Museum.

Da NRK Nordland foran sommeren 2009 ba utvalgte personer i alle fylkets 44 kommuner om å vise frem sin største attraksjonen, eller velge en spesiell opplevelse eller et spesielt reisemål i sin kommune, ja så kom Marit for sin del umiddelbart opp med Bindalsfæringen.

- For den er det sterkeste symbolet vi har, fastslår Røstad.

Solide tradisjoner

Det er sterke båtbyggertradisjoner i området, og nordlandsbåten skulle bli et begrep, ja endog selve symbolet i fylkesvåpenet til Nordland fylkeskommune, og Bindalsfæringen kom til å få utbredelse langs hele kysten, dels også utenlands.

HØR: Bindalsfæringen hedres

- Bindalsfæringen fortjener et eget senter. Det er svært mange mennesker, både i inn og utland, som har interesse for dette. Samtidig vil et slikt museum være med på å få frem den spennende skoghistorien vår, sier Marit Røstad.

-Nå er det bare om å gjøre og få den siste bevillingen fra fylkeskommunen på plass, sier hun.

Hva mener du folk bør få med seg når de besøker Bindal?