Bildesperado tatt etter vill biljakt gjennom to fylker

Politiet måte ta i bruk spikermatter for å stanse en mann og to mindreårige jenter som stakk fra en bensinregning i stjålet bil.

Vill biljakt i Sparbu i Nord-Trøndelag

VILL BILJAKT: Her i Sparbu endte ferden etter den ville politijakten gjennom Nord-Trøndelag. Man kan tydelig se at det også har gått hardt utover politibilen.

Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa

Politiet måtte rykke ut til en biljakt etter at en bil med tre personer kjørte i svært høy hastighet fra Mosjøen til Sparbu i går ettermiddag.

Den 21 år gamle mannen fra Hordaland og to 16-årige jenter i bilen – en fra Rogaland og en fra Troms – stakk av fra Shell-stasjonen på Halsøy i Vefsn uten å betale for seg i 13-tida mandag, skriver Helgeland Arbeiderblad.

Da politiet på Helgeland sjekket bilen fant de ut at den var meldt stjålet i Oslo 10. juli.

Flere småkrasj på veien

Bilen fortsatte sørover langs E6 i høy fart. På sin hasardiøse ferd gjennom to fylker krasjet den inn i fire andre biler. Bilene fikk mindre karosseriskader i møtet med fluktbilen.

Klokka 14.30 dukket bilen opp ved Grong i Nord-Trøndelag. Her ventet en politipatrulje, som forsøkte å stanse bilen ved vanlig stoppsignal, men den kjørte rett forbi og videre sørover.

Etter flere forsøk på å stanse fluktbilen, klarte politiet å stoppe bilen ved Rambergsmyra i Sparbu i Steinkjer kommune, skriver Trønder-Avisa.

Rullet ut spikermatter

To ganger måtte politiet rulle ut spikermatte på E6 før de lykkes å stanse 21-åringen og de to mindreårige passasjerene.

– Vi måtte ta i bruk tvangsmiddel. På det første forsøket med spikermatte lyktes det ikke å få bilen til å punktere. På det andre forsøket sør for Steinkjer lyktes vi å stanse bilen, sier operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, Rune Reinsborg til NRK.no.

Stakk til skogs

Etter at politiet fikk stanset bilen, løp de tre personene til skogs. Men det tok ikke lang tid før politiet fikk tak i dem. Mannen og jentene ble tatt med til politistasjonen på Steinkjer.

Politiet er ikke i tvil om at sjåføren har holdt høy fart.

– Han har kjørt fra Mosjøen til Grong på litt over to timer. Det er en distanse på 20 mil, så det har gått rimelig fort. Han har utsatt både seg selv, passasjerene og medtrafikanter for fare, sier Reinsborg.

Løslatt i dag

Mannen og jentene ble avhørt av politiet i Steinkjer, og ble løslatt noen timer senere. Ifølge Reinsborg ble det gjort en vurdering på om det var grunnlag for varetektsfengsling. Men det var det ikke.

– Han har erkjent høy hastighet. Han har også innrømmet å ha stukket av fra bensinregningen, men benekter å ha stjålet bilen. Han forklart at bilen ble stjålet av en bekjent. Jentene er nå tatt hånd om av barnevernet. Den ene jenta er meldt savnet av sine foreldre. Mannen har tatt toget nordover, sier Reinsborg.