Bilferga «Lovund» grunnstøtte i uværet

Bilferga «Lovund» grunnstøtte i stormen ved Stokkvågen på Helgeland i kveld med ni personer om bord.

Bilferga lovund ved Slipen i Sandnessjøen

PÅ SLIP: Her ligger bilferga Lovund ved Slipen i Sandnessjøen i påvente av reparasjon.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Hovedredningssentralen i Nord-Norge fikk melding om grunnstøtingen 20.45.

Ifølge fergerederiet Boreal som trafikkerer i sambandet Stokkvågen-Lovund fikk den splitter nye ferga en grunnberøring i uværet som har herjet i Nordland torsdag kveld.

Satelittbilder fra nettstedet Fleet Moon Explorer, som overvåker skipstrafkken viser ferga skal ha kommet et godt stykke ut av kurs.

– Tar ikke inn vann

– Det var ingen passasjerer om bord, men et mannskap på ni personer. Det er ikke meldt om personskader. Ferga tar ikke inn vann, men kom i drift etter grunnstøtingen. Den drev helt til hjelpn kom, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Urdal i Boreal Transport.

Etterhvert kom flere bergingsbåter til. Ferga «Lurøy», og kystvaktskipet «Heimdal» og en slepebåten «Nautilus» bistår nå i slepet inn til Sandnessjøen.

Slepes til Sandnessjøen

Bilferga Lovund grunnstøtte ved Stokkvågen

GRUNNSTØTTE: Fra redningsaksjonen utenfor Stokkvogen, ser vi på bildene fra nettstedet Fleet Moon Explorer at «Lovund» på et tidspunkt var nær en holme.

Foto: Fleet Moon Explorer

– Ferga skal slepes til slip i Sandnessjøen hvor den skal undersøkes nøye. – Vi tar denne hendelsen seriøst, og vil komme til bunns i hva som har skjedd. Fredag settes ferga« Lurøy» inn i sambandet fra Onøy til Stokkvågen. Vi vil gjøre det vi kan for at passasjerene ikke rammes, sier Hilde Urdal i Boreal Transport.

«Lovund» ble satt i drift 1. januar i år på oppdrag fra Nordland fylkeskommune, sammen med tre andre nye ferger på Helgelandskysten. Ferga er bygget ved Ada Shipyard i Tyrkia, utrustet ved Fiskerstrand Verft AS sør for Ålesund og levert av Fiskerstrand BLRT AS.

Den har plass til 50 personbilenheter og 249 personer.

Boreals nye ferge Lovund

Lovund er en av de splitter nye fergene til Boreal.

Foto: Thore Kibsgaard