NRK Meny
Normal

Bil traff tunnelveggen – to til sykehus

En 17-åring uten førerkort fikk skrens, gikk rundt og havnet på taket inne i Fagernestunnelen i Narvik.

Laster kart, vennligst vent...

SMALT I TUNNELVEGG: En ung mann ble fraktet til Narvik sykehus etter at han kolliderte og havnet i tunnelveggen inne i Fagernestunnelen sør for Narvik i 19.30-tida onsdag.

Før bilen gikk rundt traff den unge sjåføren bilen foran, og både 17-åringen og den mannlige sjåføren i den andre bilen ble fraktet til Narvik sykehus etter sammenstøtet.

– Etter det vi har fått opplyst står det bra til med 17-åringen. Den andre sjåføren klagde over nakkesmerter, og ble sendt til sjekk, opplyser operasjonsleder Anne Karlsen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til NRK.no.

Pressevakt Marit Einejord ved Universitetssykehuset i Nord-Norge bekrefter at Narvik sykehus mottok to tenåringer til behandling etter ulykken i Fagernestunnelen, men at ingen av dem er alvorlig skadet.

Fikk tips om stygg kjøring

Det var i 19-tida at politiet fikk tips om aggressiv kjøring i Narvik sentrum, og at den unge sjåføren skal ha kjørt E6 sørover.

– Tipset gikk ut på at han kjørte som om han ikke hadde førerkort. Det hadde han heller ikke, sier Karlsen.

Fikk skrens og gikk rundt

Politiet rykket ut for å stanse villmannskjøringen, og da 17-åringen kjørte inn i Fagernestunnelen hadde en politipatrulje foran seg og en bak.

Ifølge et øyenvitne Fremover har snakket med kjørte gutten forbi flere biler inne i tunnelen. En sjåfør forteller til avisen at han berget seg unna frontkollisjon ved å vrenge bilen sin opp på det lille fortauet i tunnelen.

– Under en av forbikjøringene kolliderte ulykkesbilen med en av bilene. Han fikk skrens, gikk rundt og havnet på taket vel 100 fra utgangen på sørsiden, opplyser operasjonslederen til NRK.no.

Politiet startet etterforskning av ulykken onsdag kveld. Ifølge politiet blir 17-åringen liggende på intensiven ved Narvik sykehus.

Når han skrives ut, vil ha bli avhørt av politiet, sier Karlsen.