NRK Meny
Normal

Bil tatt av bølge, flygende trampoliner og kaos i trafikken

Uværet som herjet langs store deler av kysten natt til fredag, førte til store problemer i trafikken. I Bodø ble en bil tatt av en bølge og kastet i eierens husvegg.

Tramponine tatt av vinden i Grønnåsen

Brannvesenet måtte bistå da en trampoline ble tatt av vinden ved Grønnåsen i natt.

Skivika havn

Skivika havn i Bodø i natt.

Foto: Rolf Liland

Uværet i natt ble målt til 62 knop på Bodø lufthavn, noe som tilsvarer sterk storm. Operasjonsleder ved Salten politidistrikt Jon Inge Moen sier det har vært en travel natt for politiet i fylket

– En bil ble tatt av bølger på en molo i Løpshavn utenfor Bodø. Bilen sto parkert og ble slengt inn i veggen til naustet der bileieren bor. Det ble rekvirert bilberging for å redde bilen.

Politiet kom til stedet og fikk rekvirert bilberging til et tørrere sted, der det ble konstatert skader på bilen.

Knust glass stengte sentrum

Ved midnatt måtte politiet stenge området rundt Sjøgata, Stormen bibliotek og Scandic Havet.

– En glassplate ble tatt av vinden og falt i veibanen. Det førte til at vi måtte stenge av noen gater. En trampline ble kastet inn i et vindu på en privatbolig på Tverlandet. Det har også falt trær over veien i Saltdal og et vogntog i Sørfold fikk trøbbel og sakset på E6, opplyser Moen.

Brannvesenet måtte rykke ut til Grønnåsen i natt og ta hånd om en trampoline som ble tatt av vinden.

Bru måtte stenge

Ved 03-tiden ble Hadselbrua i Stokmarknes stengt på grunn av høy vannstand, mye vind og fotballstore steiner som ble kastet opp på veien.

Ved fylkesvei 815 på Vestvågøy rev vinden ned flere trafikkskilt, og en lysmast lå fredag morgen i veien.

Flommet over i Bergen

I Bergen slommet det over flere steder i natt. Utover dagen er det ventet mer nedbør og flere problemer. De siste 12 timene har det kommet 85,2 millimeter med nedbør i Bergen. Det gjorde at brannvesen og kommunen fikk ei travel natt.

– Vi har hatt masse å gjøre. Elver og kummer har flommet over, og store vannmengder har truet med å trenge inn i hus, sier vaktkommandør hos brannvesenet i Hordaland, Arne Rikstad til NRK.

Fredag morgen ble Sivilforsvaret tilkalt for å bistå brannvesenet i garasjen under kjøpesenteret Arken, der det var 10-15 centimeter vann, ifølge Bergens Tidende.

Flere steder i Bergen måtte brannvesenet pumpe vann ut av boliger der vannet fosset inn da uværet sto på som verst.

Innstilte ferger

Flere fergesamband i Nordland er innstilt i ettermiddag på grunn av uvær. Torghatten Nord melder at ferga som går mellom Bodø, Røst, Værøy og Moskenes er innstilt. I tillegg er også direktefergen mellom Bodø og Moskenes innstilt.

Saltfjellet har vært stengt i natt, men er nå åpne for trafikk. E10 i Nordland er åpnet over Bjørnfjell etter å ha vært stengt på grunn av dårlig vær, ifølge Statens vegvesen.

Det ventes fortsatt dårlig vær fredag. I Nordland og Troms blir det stedvis storm og høy vannstand, mens i Finnmark ventes høy vannstand og høye bølger mot kysten.

Gjerde tatt av vinden i Bodø

ISPS-gjerdet ved Bodø havn ble tatt av vinden i natt.

Foto: Gisle Forland