NRK Meny
Normal

Bil med fire personer havnet i havet

– Jeg hørte et stort plask, sier vitne.

Bil i havet

KLARTE IKKE SVINGEN: Ifølge et vitne skal bilen ikke ha klart svingen.

Foto: Siri Sollied

En bil med fire personer har kjørt i havet på Svinøya ved Svolvær, melder Midtre Hålogaland politidistrikt.

Siri Sollied var en av de nærmeste naboene da ulykken skjedde.

– Det kommer en bil over Svinøybrua. Den klarer ikke svingen, og kjører rett ut i havet. Jeg hørte et stort plask da dette skjedde, og sprang ut på verandaen, sier hun til NRK.

Hun forteller at det var fire ungdommer i bilen. Tre kom seg ut raskt, mens sjåføren brukte litt tid før han kom seg opp og på land.

Naboer kom raskt til, og fikk lagt han i stabilt sideleie.

– Jeg sprang ned i fjæra, og fikk ringt nødetatene. De er nå fraktet bort fra stedet i ambulanse, mens politiet fremdeles gjør noen undersøkelser, sier Sollied.

Sendt til legevakt

Operasjonsleder Rolf Jensen ved Midtre Hålogaland politidistrikt forteller at alle de involverte er i 18-årsalderen, og går skole i området. De skal være hjemhørende i Finnmark.

– Tre av ungdommene er lettere skadet, og kom fra hendelsen med noen skrubbsår. Den siste har svelget en del sjøvann, og tas hånd om av legevakt.

Jensen sier politiet undersøker omstendighetene, men at det så langt er uvisst hva som har forårsaket ulykken.

– Bilen har gått ut i en sving, over en steinfylling og ut i havet. Vi undersøker nå stedet hvor dette skjedde, sier operasjonslederen.

– Lettere skadet

Kommunikasjonssjef Randi Angelsen ved Nordlandssykehuset forteller ved 20.40-tiden at tre av ungdommene er stabile, og har bare lettere skader. Disse ligger på sykehuset i Gravdal til observasjon.

– Den siste er fløyet til Bodø. Tilstanden er alvorlig, men stabil, sier hun.

Laster Twitter-innhold