NRK Meny
Normal

Bevæpnet politi benyttet pepperspray mot mann i Rana

Politiet måtte bruke pepperspray for å få kontroll over en mann utstyrt med luftvåpen, hagle og kniv i Rana i dag, opplyser operasjonsleder.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet på Helgeland fikk i ettermiddag melding om en mann på rundt 30 år som bar med seg det som kunne se ut som et etui til et våpen. Hendelsen skjedde i et boligfelt i Rana. Meldingen kom klokken 15.21, og mannen ble pågrepet 15.34.

– Vi fikk fra personer som befant seg i nærheten melding om en person som fremstod som både hissig og sint idet han gikk ut av et bolighus, sier operasjonsleder Knut Tverå til NRK.

Basert på opplysninger om at det kunne være våpen involvert, bestemte politiet seg for å bevæpne seg. Når patruljen ankom stedet, ville han ikke lystre politiet. Et håndvåpen, trolig et luftvåpen, ble tatt frem under pågripelsen, og politiet så seg nødt til å bruke pepperspray.

– En kniv var involvert innledningsvis, og i etuiet fant patruljen en uladd hagle.

– Var vedkommende alene?

– Det var kun han som var til stede der pågripelsen fant sted.

Gjennomgår hendelsesforløpet

Tverå vil ikke karakterisere den pågrepne som en såkalt kjenning av politiet. Politiet vil kunne si mer om hendelsesforløpet senere.

– Mannskapet som var involvert er i samtale nå, hvor man gjennomgår det som har skjedd, sier Tverå.

Saken etterforskes videre, for å få kartlagt omstendighetene.

– Det vil bli tatt prøver for å få klarhet i om mannen var påvirket av stoff eller alkohol. Vi vil komme tilbake med mer informasjon tirsdag.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.