Besøkte Norges dyreste hotellby – fikk regning på 25.000 kroner

Tallene fra første halvår avdekker at Bodø har de høyeste hotellprisene i landet. – Jeg forventet at det skulle være dyrt, men ikke så dyrt, forteller sjokkert hotellgjest.

Raymond Serville

Forretningsreisen til Bodø ble en dyr affære for Raymond Serville fra England. Han måtte betale 25.000 kroner kroner for ti netter på Radisson Blu i Bodø.

Foto: (CC) ANNECN / FLICKR.COM / Serville

Analysen som er gjennomført av Wiederstrøm Hotel Consulting viser at ingen tar bedre betalt for hotellrommene enn Bodø. IT-konsulent Raymond Serville fra England visste at prisnivået i Norge var høyt, men at de ti nettene på hotell i nordlandshovedstaden skulle koste så mye – det var han ikke forberedt på.

– Jeg forventet at det skulle være dyrt, men ikke så dyrt. Den totale prisen for de ti nettene ble 25.000 kroner. Sist jeg var like lenge i Kristiansand betalte jeg bare en brøkdel av prisen, forteller en sjokkert Serville.

Hotelldirektør for Radisson Blu Bodø, Fred Anton Ravnberg, er ikke like sjokkert over at Serville måtte ut med en så stiv pris for å få hotellrom i Bodø.

– I midten av juni er det et stort trøkk med kurs og konferanser på alle hotellene, og da er det slik at de siste rommene man har – de tar man betalt for, forklarer hotelldirektøren.

Dyrest i landet

Halvårstallene viser at Bodø har de høyeste prisene blant de norske storbyene, tett etterfulgt av Oslo og Bergen. I likhet med hotellsjefen for Radisson Blu i Bodø, er hotellsjef for Scandichotellene i Bodø, Henry Hansen, svært fornøyd med prisene.

Hotelldirektør Henry Hansen ved Scandic Havet

Hotelldirektør Henry Hansen ved Scandic i Bodø er godt fornøyd med å hotellprisene i byen.

Foto: Sigurd Steinum

– Det er positivt at vi kan hente ut en ok pris for et bra produkt. Destinasjonen er blitt populær og har mye å by på, og generelt er det en høy etterspørsel etter hotellrom i Bodø, forteller Hansen.

Wiederstrøm Hotel Consulting, som har gjennomført analysen, mener det er imponerende at Bodø har klart å fylle opp kapasiten, selv om det har kommet mange nye hotellrom de siste årene.

– Både Bodø og Tromsø har gjort det godt de siste årene, men nå har de økt kapasiteten kraftig og likevel klart å sørge for fulle hoteller. Det er imponerende, sier Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting.

Han mener det vil kunne være plass til enda flere flere hotellrom i Bodø, såfremt næringslivet og turismen går like godt som det har gjort.

Hotellrompris

KILDE: Benchmarking Alliance / Wiederstrøm Hotel Consulting