Etter at det har kommet for en dag at dyrene som markedsføres som Lofotlam er feitet opp på store mengder kraftfor, vurderer Storeide å slutte å servere dette kjøttet. Storeide er en stor kunde hos produsenten Lofotlam.
Kjøttet fra disse lammene markedsføres som spesielt velsmakende fordi dyrene er foret opp på godt beitegress og urter fra naturen i Lofoten.
Lofotkokken Mareno Storeide.
Storeide, som driver restauranten Havets Helter på Ballstad i Vestvågøy, sier til Lofot-Tidende at både kundene og ham selv er lurt opp i stry. - Her er det grådigheten som rår,sier han og vurderer nå å slutte å betale 20 kroner ekstra per kilo for denne type lam.
Styreleder i Lofotlam BA, Tor Høyen, bekrefter at lammene får fri tilgang på kraftfor et par uker på høsten. Han viser til at dette er vanlig over hele landet for å få opp slaktevekten.
Det spesielle i denne saken er imidlertid at det ved påsketider ble slaktet mellom 50 og 100 lam som ble solgt som Lofotlam. Disse lammene hadde gått inne på alminnelig kraftfor hele vinteren.