NRK Meny
Normal

Berget seg i land da sjarken begynte å brenne

En sjark begynte å brenne ved Grønøy Meløyfjorden i 10-tiden. Personen som befant seg om bord klarte å berge seg i land i en lettbåt.

Sjarkbrann ved Grønøy i Meløy

Sjarken begynte å brenne noen hundre meter fra land ved Grønøya i Meløy kommune.

Foto: 03030-tipser

– Vi fikk beskjed fra Kystradioen, som igjen hadde fått beskjed fra hurtigbåten Ofoten om sterk røykutvikling fra en sjark noen få hundre meter fra land ved Grønøya. Vi ba hurtigbåten om å dra bort dit. Da sto sjarken i full fyr, sier redningsleder Tore Hongset ved HRS.

Berget seg selv

Ingen offentlige redningsressurser er inne i aksjonen. Det er kjentfolk og kameratbåter som bistår havaristen. Nå blir båten forsøkt buksert inn mot land slik at man har kontroll på skroget.

– Det brenner fortsatt i båten. Fiskeren gjorde det eneste rette, han berget seg selv ved hjelp av en lettbåt han hadde om bord i sjarken, sier Langset.

Blir etterforsket

Politiet i Salten skal etterforske brannen for å finne ut hva som skjedde, og muligens undersøke båten.

– Men siden brannen skjedde til sjøs er det HRS som styrer saken, og melder brannen inn til Havarikommisjonen, sier Elisabeth Eide, operasjonsleder Salten politidistrikt.

– Vi oppretter likevel sak på alle branner, det er vi pliktig til å gjøre, sier Eide.

Patruljen på stedet avhørte eieren av båten.

Laster kart, vennligst vent...

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Surfer Shannon Ainslie blir jaget av spekkhoggere som forveksler han med sel, skal vi tro forskerne.
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?