NRK Meny
Normal

Britisk storavis ber leserne feire nyttårsaften i Nord-Norge

Den britiske storavisen Daily Mirror er ikke helt stødig på lokalgeografien, men oppfordrer likevel sine lesere til å feire nyttårsaften i Nord-Norge.

Blokken, ei lita bygd i Sortland kommune

Daily Mirror oppfordrer leserne til å feire nyttårsaften i Lofoten. Eller var det Sortland som vi ser på bildet her?

Foto: Frank Olsen

Daily Mirror ber sine lesere holde seg unna den lokale puben, og heller reise utenlands på nyttårsaften.

Avisen lister opp sine topp-ti destinasjoner og nevner steder som egyptiske Luxor, Andalucia i Spania og Skottlands hovedstad Edinburgh.

Men Daily Mirror vil også ha leserne til Nord-Norge. Spørsmålet er bare om de mener Lofoten eller Vesterålen.

Ligger Sortland i Lofoten?

– Vil du feire nyttårsaften med en ordentlig wow-faktor? Da bør du dra til Lofoten i Nord-Norge hvor du har sjansen til å oppleve det berømte nordlyset. Barna vil elske å besøke en tradisjonell sameleir eller dra på hvalsafari, skriver avisen.

Problemet er kanskje bare at avisen samtidig anbefaler leserne å sjekke inn på et hotell i Sortland i Vesterålen.

Hva lokalbefolkningen mener om avisens geografikunnskaper spiller kanskje mindre rolle. God reklame for regionen er det sikkert uansett.

National Geographic anbefalte Bodø

Daily Mirror er ikke alene om å ville ha folk til Nord-Norge. Forrige uke listet det verdenskjente tidsskriftet National Geographic opp Bodø som et av 20 steder i hele verden du må besøke i løpet av 2013.

Blant steder som villmarken i Canada, Grenada, Kyoto, Malawi og Quito, dukker også Bodø opp under tittelen «Norway’s gateway to the Arctic».

– Når man flyr inn over Bodø ser man tusenvis av øyer, isbreer og fjell som omkranser hovedstaden i Nordland, skriver forfatteren.

Trekker frem naturen

National Geopraphic trekker fram de uendelige friluftsmulighetene og Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm.

Og til slutt står det: «Og viktigst av alt, Nord-Norge byr på fravær av distraksjoner og nærkontakt med en natur som tar pusten fra deg».

Bodø

Forrige uke listet det verdenskjente tidsskriftet National Geographic opp Bodø som et av 20 steder i hele verden du må besøke i løpet av 2013.

Foto: Kjetil Iversen / Bodø.no