Ber kreditorene om nåde

Bodø/Glimt ber de 90 største kreditorene sine om betalingsutsettelse.

Bodø/Glimt

BER OM NÅDE: Den nye lederduoen i Bodø/Glimt, Bjørn Tore Hansen og Frode Thomassen er i samtale med kreditorene.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

I et brev klubben har sendt ut, ber Glimt om utsettelse i et halvt år for å klare å finne penger. Høyst sannsynlig blir Glimt nødt til å selge spillere i sommer for å sikre videre eksistens.

- For at vi skal være i stand til å betjene denne gjelden ser vi også nødvendigheten om å be dere slette alle renter, salær, innkasso-omkostninger og andre omkostninger utover
de opprinnelige gjeldsbeløpet, skriver Glimt-direktør Bjørn-Tore Hansen og fungerende styreleder Frode Thomassen i brevet til kreditorene.

Klubbeldelsen skisserer flere scenarioer for hva som venter klubben dersom ikke kreditorene går med på kravet. Konkurs er et av alternativene.

Les hele brevet her: Glimts brev til kreditorene

Kriserammet fotballklubb

Bakgrunnen for den midlertidige betalingsstoppen er selskapets vanskelige økonomiske situasjon. Høsten 2008 fikk
Bodø/Glimt etablert et ansvarlig lån som i all hovedsak ble benyttet til nedbetaling av gjeld. Klubben har en negativ arbeidskapital på ca 15 millioner pr 31.12.2008. Herav er fire mill kr gjeld som først forfaller om mer enn 8
mnd. FK Bodø Glimt har pr dags dato ikke likviditet til å møte samtlige betalingsforpliktelser.

8,5 millioner kroner

I brevet ber klubben alle de skylder mer enn 5000 kroner om betalingsutsettelse til utgangen av august. Ledelsen skriver at de for øyeblikket kun har penger til å betale 25 prosent av det de skylder.

Ved årsskiftet skyldte klubben kreditorene 8,5 millioner kroner.
For å berge økonomien måtte Glimt i januar selge Trond Olsen til Rosenborg. I tillegg spiller Runar Berg gratis i hele 2009, og samtlige spillerne har sagt fra seg bonusen sine. Men det er ikke nok til å rette ei skakkjørt skute.

Munnkurv

Trener Kåre Ingebrigtsen ønsker ikke å uttale om saken, og gir spillerne munnkurv om økonomien.

I følge Bjørn-Tore Hansen har samtlige kreditorer sagt seg villige til å hjelpe klubben, Glimt skal være berget fram til august, men hva som skjer da er usikkert.

Hvis Glimt hadde blitt slått konkurs, ville alle spillerne ha blitt løst fra kontrakten og Glimt ville blitt degradert til 2. divisjon.