NRK Meny
Normal

Ber folk kjøre forsiktig i sommertrafikken

Statens vegvesen går nå ut og ber folk om å ta det med ro på veiene. Så langt i juli har det vært to dødsulykker i fylket.

Ulykke Jennestad

ULYKKESMÅNED: Juli ser ut til å bli en måned med mange ulykker på veiene i fylket. Bildet er fra Jennestad i Vesterålen der det var ei dødsulykke med motorsykkel sist lørdag.

Foto: Jens Andre M. Birkeland

Geir Jørgensen

Geir Jørgensen, avd.dir. Statens vegvesen

Foto: Tomas Rolland, Statens vegvesen

– Det er i sommermånedene de fleste ulykkene skjer på veiene her i landet, så mye som en tredel. I år har vi hatt to dødsulykker bare i vårt distrikt og også andre alvorlige ulykker: Så det er grunn til å være ekstra oppmerksom, sier avdelingsdirektør Geir Jørgensen i Statens vegvesen.

Vesterålsmann døde

På lørdag omkom en mann i 30-årene fra Vesterålen i ei motorsykkelulykke på Jennestad. Sjåføren skal ha kjørt ut av veien, og deretter krasjet i en lyktestolpe.

Dagen før, på fredag, kjørte en kvinne i 50-årene ut av veien, ved inngangen til Rørvikskartunnellen utenfor Svolvær. Kvinnen får behandling ved Universitetssykehuset i Tromsø. Skadene er alvorlige, og tilstanden ble søndag kveld beskrevet som kritisk og stabil.

Dødsulykke i Lofoten

Utenom de to alvorlige motorsykkelulykkene har det vært ei dødsulykke med personbil involvert tidligere denne måneden. Ei kvinne i 40-årene fra Lofoten mistet livet i et kraftig frontalt sammenstøt mellom et vogntog og en personbil på Vestvågøy 2. juli.

God start på året

Tallene på omkomne i trafikken har aldri vært lavere de første seks månedene, enn i 2015 med 53 omkomne. Men fortsettelsen på 2015 var svært brutal. De første 60 timene av feriemåneden juli var det fire dødsulykker på veiene i Norge. Seks mennesker omkom. Aldri har juli startet verre siden registreringa starta i 1977.

Og i Nordland gikk det altså galt igjen i helga. Det er ei tid med stor trafikk på veiene. og avdelingsdirektør Geir Jørgensen i Statens vegvesen kommer gjerne med gode råd til trafikantene.

  • Sørg for å være uthvilt
  • Ta pauser- 15 minutters søvn gjør underverker
  • Vær venner med dem i bilen og med andre trafikantgrupper
  • Bruk belte
  • Rus og kjøring hører ikke sammen
  • Hold blikket på veien - legg vekk mobilen.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.