Båt med fire personer gikk rundt

Fire personer ble for kort tid siden berga opp fra havet etter at båten de satt i kantra utenfor Tro på Rødøya i Alstahaug kommune.

båt_havari

En båt med fire personer ombord gikk rundt utenfor Tro i Alstahaug.

Foto: 03030-tipser

Hovedredningssentralen fikk meldinga klokka 12.46 og ba umiddelbart om assistanse fra AMK som sendte ut ambulansebåt og ambulansehelikopter.

Ferga MF Godfjord deltok også i redningsarbeidet.

– Vi var ikke mer enn 500-600 meter unna havaristen da vi fikk maydayoppkalling. Vi avbrøt ruta vår og så en båt med kjølen i været ikke langt unna fergeleiet på Tro, sier skipper Åge Danielsen på MF Godfjord.

Mannskapet ombord satte en båt på vannet for å hjelpe til, men de fire personene som hadde vært ombord på havaristen, hadde allerede kommet seg i land.

En person som så ulykke fra land fikk raskt tak i en båt og fikk i løpet av kort tid berget alle fire på land, ifølge HRS.

– De hadde flaks som kom seg raskt opp på land, for det er kaldt i vannet, det er neppe mer enn 12-13 grader, sier Danielsen.

De fire personene er nå fraktet med ambulansehelikopter til sykehus.

– De er tatt hånd om av helsepersonell, og er våte og kalde, men ellers i fin form, sier redningsleder Finn Tore Sortland ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NRK.

Se video av redningshelikopteret som ankommer Tro:

Båt gikk rundt

MF Godfjord er nå tilbake i rute igjen mellom Tjøtta og Forvik.

– Vi fikk testet vår beredskap, og det funket veldig bra. Når det gikk så bra som dette, har man en godfølelse i kroppen, sier skipper Åge Danielsen.

Laster kart, vennligst vent...