NRK Meny
Normal

Kjørte på skjær i stor fart: – Flaks at det ikke gikk verre

En småbåt med fem personer om bord gikk natt til mandag på et skjær ved Dønna i Nordland. Alle fem er sendt til Helgelandssykehuset Sandnessjøen.

Redningsaksjon Nordland

Fem personer ringte selv og meldte fra at de var skadet. Alle er nå sendt til sykehus.

Foto: Redningsselskapet

– Det vi vet er at båten har gått rett på skjæret i stor fart, i cirka 30 knop. Det er bare flaks at det ikke gikk verre.

Slik oppsummerer redningsleder Ørjan Delbekk ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge nattens dramatikk ved Kvitskjæret i Herøy kommune på Helgeland.

De fem i den 20 fots store båten var på vei hjem fra Sandnessjøen da de smalt i skjæret. De ringte selv inn og fortalte at de var skadd.

To hardt skadd

HRS fikk meldingen klokka 02.40. Et Sea King redningshelikopter ble sendt fra Bodø. Et ambulansehelikopter fra Brønnøysund, RS «Ruth Opsahl» og en ambulansebåt ble også sendt til stedet.

To ble hardt skadet i sammenstøtet, mens de tre øvrige fikk lettere skader.

– Av dem som er hardt skadet hadde den ene store ansiktsskader, mens den andre hadde skader i mageregionen. Heldigvis er ingen livstruende skadd, sier redningsleder Delbekk.

Klokka 08.20 opplyser Helgelandssykehuset i Sandnessjøen at de behandler tre skadde menn med alvorlige skader. De tre er alle stabile og ikke livstruende skadd. Det er planlagt å overføre to av de skadde til et annet sykehus.

– Ikke dårlig sikt

Foreløpig vet ikke politiet eller HRS hva som er årsaken til ulykken.

– Det er politiet som etterforsker saken, og foreløpig vet vi bare at bare har gått rett på skjæret, sier Delbekk.

– Hvordan var været på stedet?

– Det var fint vær i området med flau bris. Det var mørkt, men jeg tror ikke dårlig sikt var årsaken til ulykken.

Laster Twitter-innhold