NRK Meny
Normal

Båt kantret i Hemnes: Fem personer reddet i land

En båt med fem personer om bord kantret mandag kveld i Kalkvika ved Hemnesberget omtrent 100 meter fra land. Etter kort tid var de fem reddet opp av vannet.

forlis3

Her jobbes det med å berge det forliste fartøyet i Kalkvika ved Hemnesberget.

Foto: Jan Karlsen

En båt med fem personer om bord kantret like over klokken 19 ved Hemnesberget på Helgeland. Alle ble reddet etter kort tid og er ikke skadde som følge av hendelsen.

– Vi fikk melding like etter klokken 19 om at en båt med fem personer om bord hadde kantret i Kalkvika på Hemnesberget hundre meter fra land, sier redningsleder Jakob Carlsen i HRS Nord-Norge.

forlis_hemnesberget

Her jobber de med å berge den forliste båten.

Foto: Jan Karlsen

Har fått båten inn til kai

Brannsjef Kent Ivar Andreassen i Hemnes kommune bekrefter at deres mannskap var blant de første framme ved den kantrede båten.

– De fem kom seg ganske raskt opp fra sjøen og er i beste velgående, men de var rimelig våte, sier han.

Brannsjefen sier at de nå har fått berget båten inn til kai,

– Vi skal forsøke å få tømt den for vann og se om vi får berget den nå, sier Andreassen.

– Nå er båten berget i land og de har fått hjelp av flere fartøy, blant annet ei fiskeskøyte, sier Jan Birger Karlsen som så bergingsaksjonen fra land.

Full varsling etter kantring.

Hovedredningssentralen sendte et Sea-King fra Bodø og luftambulanse fra Brønnøysund, samt ambulansebåt og losbåt. I tillegg rykket både brann og politi ut.

– En båt fra Hemnesberget brannvesen skal ha kommet først frem og reddet de personene som var ombord i den kantrede båten, sier Carlsen.