NRK Meny
Normal

Barnehage sendte brev til foreldrene: – Vi har noen her som ikke alle ser

Det spøker i den kommunale barnehagen på Vik i Sømna, ifølge ansatte, vikarer og barn i barnehagen. Nå har ledelsen i barnehagen sendt brev til foreldrene.

Sømna barnehage, avd Vik

SKRØMT?: Det foregår uforklarlige ting i Sømna barnehage avdeling Vik, ifølge både barn og ansatte i barnehagen.

Foto: Ole-Christian Olsen

Mandag sendte Sømna barnehage avdeling Vik ut en e-post til foreldrene om at både barn og voksne hadde opplevd «noen» og «noe» uforklarlig i barnehagen, skriver Brønnøysunds Avis.

Ifølge brevet fra avdelingslederen ved den kommunale barnehagen er det ikke bare barna som har hatt uforklarlige opplevelser.

– Personalet – både faste og vikarer – har rapportert om opplevelser som er litt vanskelig å forklare, sier ordfører Andrine Solli Oppegaard (Ap) i Sømna til NRK.

  • Les hele brevet nederst i saken

– Er ikke alene

Det både barn og voksne har opplevd er at det er «noen» i barnehagen.

Andrine Solli Oppegaard, ordfører Sømna

Ordfører Andrine Solli Oppegaard (Ap) i Sømna tror ikke på spøkelser.

Foto: Arbeiderpartiet

– Det har vært enkeltepisoder hvor de ikke har følt seg alene. Det er noen der, som ikke alle kan se. Imidlertid skal disse «noen» være snille, sier ordføreren.

Årsaken til at barnehagen sendte ut brevet til foreldrene er for å informere og fortelle at barnehagen stiller opp dersom foreldrene har spørsmål. Men ordføreren selv ville valgt en annen strategi for å informere foreldrene.

– Det burde ha vært holdt et foreldremøte. Det vil også bli gjort, sier Oppegaard.

Tror på naturlig forklaring

Barnehagen på Vik er opprinnelig et bolighus fra 1980-tallet, som i ettertid er blitt ombygd til barnehage. Ordfører Andrine Solli Oppegaard har selv hatt fire barn i barnehagen.

– Jeg har hatt mye med denne barnehagen å gjøre, men har aldri hørt om dette før. Det er mange lyder og bevegelser i hus. Jeg tror det har en naturlig forklaring, sier hun til NRK.

Søman barnehage, avd Vik

Barnehagen på Vik er opprinnelig et bolighus fra 1980-tallet, som i ettertid er blitt ombygd til barnehage.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Hei!

Vi har nå ved flere anledninger fått vite at enkelte barn reagerer på at vi har noen her i bhg som ikke alle ser. Det har også vært enkeltepisoder blant personalet (både faste og vikarer) som har hatt opplevelser som er litt vanskelig å forklare. Dette kan selvsagt være ting som har en naturlig forklaring, men…

Vi må presisere at dette ikke er noe farlig eller noe som alle barna har reagert på, og at vi ikke ønsker å lage noen stor sak av dette.

Barn som har nevnt noe hjemme har sagt at de er ”snille”.

Vi har konkludert med at vi vil dele dette med dere da noen har avt kan komme til å ta det opp med dere foreldre på hjemmebane.

Jeg vil anbefale dere å ta barna på alvor og ikke avfeie temaet hvis det skulle bli tatt opp.

Dere må gjerne ta kontakt med oss hvis dere har spørsmål i fht dette.

Brevet fra Sømna barnehage, avd Vik