Hopp til innhold

Avslørt av overvåkningskamera

Frp-politiker Mona Helen Staurset fikk frisørsalongen sin tagget ned med nazisymboler. Nå er en mann pågrepet for hærverket.

Klipperiet hår og hudpleie i Lødingen

Dette var synet som møtte Mona Helen Staurset da hun ankom frisørsalongen sin mandag morgen. Nå er en mann pågrepet for hærverket.

Foto: Privat

– Det har vært en forferdelig tung start på dagen, fortalte frisøren Mona Helen Staurset i Lødingen i Nordland, til NRK.no tidligere i dag.

Mona Helen Staurset

Mona Helen Staurset ble møtt av nazisymboler da hun kom på jobb mandag morgen.

Foto: Prviat

I tillegg til nazisymbolene var det også tagget Frp på vinduene. Ingen tilfeldighet mente Staurset.

– Ektemannen min er varaordfører i Lødingen for Frp. Selv har jeg tidligere sittet i kommunestyret for samme parti. Vedkommende har visst hva han eller hun har gjort, siden dette er koblet til Frp, sier hun.

Raskt pågrepet

Politiet startet tidlig med undersøkelser på stedet og kort tid etter ble en mann i 20-årene pågrepet.

Ifølge politiet skal mannen ha vært på minst to steder, men mistenkes også for hærverk på et tredje sted.

– Han ble pågrepet på morgenen, og vi anser saken som oppklart, sier lensmann Bjørn Følstad Larsen i Lødingen.

I tillegg til frisørsalongen skal lokalene til Sparebank1 Nord-Norge og en matbutikk ha blitt tilgriset i løpet av morgentimene. En dør på Lødingen asylmottak skal også ha blitt sparket inn.

Fanget av kamera

Det var bankens egne overvåkningskamera som til slutt felte mannen, som nå sitter i arresten.

– Det var forskjellige ting som ledet til pågripelsen, men han ble blant annet fanget av et overvåkningskamera ved minibanken.

(artikkelen fortsetter under)

Lensmann Bjørn Følstad Larsen i Lødingen og krimtekniker Vidar Melkersen

Lensmann Bjørn Følstad Larsen (t.v.) sier den pågrepne ble fanget av et overvåkningskamera ved minibanken. Her fra et tidligere oppdrag.

Foto: Rita M. Pettersen

– Vet ikke hva de snakker om

Staursets ektemann, Frode Staurset har som varaordfører i Lødingen vært en fremtredende person i lokalsamfunnet de siste årene. Han tror hærverket først og fremst har vært myntet på ham.

– Folk må gjerne angripe meg, men da må de ta meg på sak og holde familien på utsiden.

Han omtaler seg selv som en politiker som er klar i sin tale, men understreker at han aldri har angrepet folk for hudfarge, hvordan de ser ut eller hvilke holdninger de har

– Jeg ser på dette som en måte å true folk til taushet. Her ønsker noen at Fremskrittspartiet ikke skal være en stemme, og prøver å få oss til å holde kjeft.

– Enten er det mangel på kunnskap eller bare dumskap. Vi tar sterkt avstand fra alle slike mulige retninger. Her er det noen som ikke vet hva de snakker om.

Det er foreløpig uvisst hva som fikk mannen til å utføre hærverket, men Staurset sier saken vil bli anmeldt.