NRK Meny
Normal

Avliver kua som angrep kvinne i Rødøy

–En tragisk hendelse, sier politiet.

Drapsku

MÅ BØTE MED LIVET: Kua som angrep kvinnen skal avlives etter at den nyfødte kalven er klar til å klare seg uten melk fra mor.

Foto: Yngve Brox Guldbjørnsen

– Jeg har konkludert at dette er det riktig og synes det er greit at folk i nærheten får vite det, sier bonden til NRK.

Ifølge politiet vil dette skje så snart den nyfødte kalven er i stand til å klare seg selv.

Hendelsen skjedde ved Reppasjøen i fredag ettermiddag. Etter angrepet ble kvinnen fraktet til Helgelandssykehuset. Der døde hun senere på kvelden.

– Vi har snakket med sønnen til den avdøde kvinnen og vi har fått bekrefta at dette er en tragisk hendelse. Vi kommer ikke til å etterforske saken videre, sier operasjonsleder Mads Bernhoft i Nordland politidistrikt.

Ektemannen ble stanget i svime da han forsøkte å redde kona. Etter hvert kom det naboer til stedet som ved hjelp av kjepper klarte å holde den illsinte kua unna.

Mads Bernhoft

TRAGISK HENDELSE: Operasjonsleder Mads Bernhoft i Nordland politidistrikt sier de ikke kommer til å etterforske saken ytterligere.

Foto: Bente H. Johansen / NRK

– Kua ville forsvare sin nyfødte kalv. Derfor gikk hun til angrep, sier bonden.

Han kom selv til stedet og var en av dem somfikk holdt kua unna. Han understreker at han aldri har hatt kyr som har gått til angrep på mennesker tidligere.

Skulle se etter den nyfødte kalven

Politiet kunne i går ikke bekrefte om kvinnen var drept av kua.

– Det er fortsatt tidlig i politiets arbeid. Vi har ikke kommet oss ut til stedet for å gjøre undersøkelser enda. Det er heller ikke sikkert at vi får det til i dag, sa Bernhoft til NRK på lørdag.

– Kvinnen som var 80 år hadde tilsynsvakt for kyrene som en annen bonde i området eide. Hun har drevet med gårdsbruk i alle år og hadde lang erfaring med dyrehold. Det var da hun skulle se etter kalven at hun ble angrepet av kua, sier Bernhoft.

Laster kart, vennligst vent...