August Jensen blir proffsyklist

Fredag ble det bekreftet at bodøgutten August Jensen (25) er klar for det britiske profflaget One Pro Cycling.

August Jensen

Her står August Jensen på scenen under lagpresentasjonen før Arctic Race of Norway i 2016. Da syklet han for amatørlaget Team Coop-ØsterHus. Nå har han signert proffkontrakt med britiske One Pro Cycling

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Bodøværingen går fra Team Coop-ØsterHus og følger dermed i fotsporene til Sven Erik Bystrøm som gikk til Katjusja i 2014 og Fredrik Galta som signerte for Delko Marseille i 2015.

– Det er en drøm for meg, og det helt rette tidspunktet. Jeg har vært hos Team Coop-ØsterHus siden 2013 hvor jeg har hatt gode venner og perfekte rammer for å utvikle meg, men nå er jeg klar til å ta steget videre for å fortsette utviklingen, sier Jensen, som har signert en toårskontrakt med det britiske sykkellaget.

August Jensen

August Jensen som fersk U23-norgesmester i 2012.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

25-åringens navn ble for første gang kjent da han tok gull i U23-klassen under NM i 2012. Siden den gang har han blant annet vunnet klatretrøya i Arctic Race i 2014 og 2015.

Britiske One Pro Cycling har søkt om fornøyet lisens på prokontinentalt nivå neste år, men lageier Matt Prior har tidligere sagt at han vurderer å søke om World Tour-lisens innen 2018.

Britisk sykkelsport har de siste årene dominert både landeveissykling og banesykling, med Chris Froome og Team Sky i spissen.

Store ritt i vente

– At laget er engelskspråket gjør det forhåpentlig lettere å bli en del av kulturen og det sosiale på laget. Det er viktig for prestasjonene. Vi kommer til å kjøre flere store ritt, og derfor forventer jeg også å få en litt annen rolle, men samtidig er det også et lag hvor jeg vil få egne sjanser, forteller Jensen.

I sommer var han en av de lokale profilene som fikk hevde seg i sykkelrittet Arctic Race. Der kjempet han mot store profiler som verdensmester Philippe Gilbert, John Degenkolb og Alexander Kristoff.

Han legger ikke skjul på at han gjerne kommer tilbake til Nord-Norge når han nå selv har har blitt proffsyklist.

– Laget var med Arctic Race i fjor, og det hadde vært utrolig kult å få sykle på hjemmebane for et profflag, forteller Jensen.

Han får nå muligheten til å satse mer målrettet i treningen, og får et helprofesjonelt støtteapparat i ryggen. Går ting riktig vei er det også mulig at norske sykkelfans får muligheten til å se Jensen i ett av de store etapperittene som Giro d' Italia og Tour de France.

– Det er klart at muligheten for å få sykle et Grand Tour-ritt er større enn noen gang, men selv om laget skulle komme med, så er det stor kamp om de plassene, påpeker Jensen.

Harstadsvingen i Bodø
Foto: Johannes Ødegård / NRK