NRK Meny

Åtte personer evakuert etter boligbrann

Et hus ble totalskadet i en brann i Mosjøen sentrum i natt.

Brann Mosjøen

Til sammen åtte personer måtte evakueres etter at flammene fikk tak.

Foto: Svein Reinert Nilsen

Artikkelen er flere år gammel.

Brannvesen, ambulanse og politi rykket ut til boligen like etter klokken 00.30 i natt.

– Det er tett bebyggelse i området og det var svært hektisk en periode, sier operasjonsleder Vegard Vordal i Helgeland politidistrikt.

Til sammen åtte personer måtte evakueres etter at flammene fikk tak. Fire personer i det brennende huset ble evakuert, og fire personer i nabohuset måtte også evakueres.

Sykehjem i nærheten

Ingen kom til skade i brannen, men huset er totalskadet.

– Førsteprioritet var å få beboerne i huset og nabohuset i sikkerhet. Det klarte vi, sier Albert Larsen, overbefalsvakt i Vefsn brann.

Han forteller at det ligger et sykehjem i nærheten og det ble derfor bestemt at beboerne i sykehjemmet skulle trekke vekk fra den delen av bygningen som lå nærmest brannen.

– Ettersom brannen oppsto i et tettbebygd strøk, kalte vi inn ekstra mannskaper for å hindre spredning. Det førte til at vi fikk kontroll over brannen.

– Værgudene på vår side

Larsen sier at en brann på nattetid i et tettbebygd strøk er noe til de tar på høyeste alvor. Han er glad brannen ikke førte til annet enn materielle skader.

– Vi hadde værgudene på vår side. Det var lite vind. I tillegg hadde vi god tilgang på vann og kort utrykningstid.

Politiet har opprettet sak og brannen blir etterforsket.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.