NRK Meny
Normal

Åtte elger påkjørt i løpet av en drøy time

Bare på en drøy time i går kveld ble åtte elger påkjørt på veiene i Nordland og Sør-Troms. Mye snø gjør at elgen trekker ned mot veiene, og nå ber politiet bilistene om å være varsomme.

Elgpåkjørsel

DYRELIDELSER: Mange av dyrene som blir påkjørt på norske veier må bøte med livet. I Nordland og Sør-Troms har det vært spesielt mange påkjørsler de siste dagene.

Foto: Torjus Kleiven Kandal

Politiet advarer bilister mot mye elg langs veiene. Bare på en drøy time i går kveld ble åtte elger påkjørt i Nordland og Sør-Troms.

Det er kommet mye snø over store deler av fylket, og det gjør at elgen trekker ned mot veiene.

Øker i omfang

Så langt i år er 58 dyr påkjørt bare i Midtre Hålogaland, elleve av dem det siste døgnet.

– Det er et tiltagende problem at elg blir påkjørt, og det har vært veldig mye de siste døgnene, sier operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt, Paul Gunnar Helland til NRK.

ELGPÅKJØRSLER, MIDTRE HÅLOGALAND POLITIDISTRIKT
Politiet har fått melding om 4 elgpåkjørsler fra kl. 17:22 til 18:35 i politidistriktet.
Ingen personer er kommet til skade i forbindelse med påkjørslene i henholdsvis Evenes, Kleppstad, Kvalsaukan og på Strand, Sortland.

Viltnemnda varsles

I alle tilfellene der politiet får melding om påkjørte dyr blir vitlnemnda i den aktuelle kommunen varslet.

– Noen av dyrene har overlevd, noen ikke, sier Helland.

Det er i kveldinga når det blir mørkt at de fleste dyrene blir påkjørt. Også i Saltenområdet var det mange påkjørsler fredag kveld.

Klokka 18.30 ble en elg påkjørt i Glomfjord i Meløy. Klokka 19.00 ble en elg påkjørt i Fauske, og klokka 19.30 smalt det på Sundby i Saltdal. I følge Salten politidistrikt opplyser til An.no at ingen personer er kommet til skade.

Bilistene må se sideveis

Nå oppfordrer politiet bilistene til å være ekstra oppmerksomme.

– Bilister må være aktpågivende og varsomme. Det er viktig å følge godt med sideveis, sånn at man unngår å kjøre på elg, advarer Helland.

Elgpåkjørsel utenfor Bodø

Elgpåkjørsel utenfor Bodø i januar.

Foto: Egil Revhaug