Normal

Åtte års fengsel etter nordnorsk rekordbeslag

Hålogaland lagmannsrett opprettholder dommen fra tingretten mot den antatte hovedmannen i Nord-Norges største amfetaminsak. To andre har fått strengere straff.

Amfetamin beslaglagt i Bodø

Hovedmann (49) er dømt i Hålogaland lagmannsrett til åtte års fengsel og en inndragning av 260.000 kroner for bestillinger og leveranser av narkotika. Fire andre er også dømt i tingretten, og to av disse fikk økt straff i lagmannsretten etter anke.

Foto: Politiet

Mannen i 40-årene fra Bodø-området, som påtalemyndigheten mener er hovedmannen bak innførselen av 8,5 kilo amfetamin og større mengder hasj, er dermed dømt til åtte års ubetinget fengsel.

Bodømannen anket dommen fra Salten tingrett, men fikk ikke medhold i Hålogaland lagmannsrett. Han må også tåle en inndragning av 260.000 kroner.

Mannens forsvarer, Kjell Myrland, har uttalt til Avisa Nordland at den tiltaltes helse skapte problemer for han under ankeforhandlingen. Ifølge forsvareren hadde den tiltalte migrene som gjorde at han ikke kunne være til stede i retten, og dermed ikke fikk forklart seg.

– Vi kommer til å anke over saksbehandlingen, sier Myrland til avisa.

Nord-Norges største

Bevis i narkorettssak: Leiebilen som over åtte kilo amfetamin ble fraktet i

I dette bagasjerommet ble over åtte kilo amfetamin fraktet.

Foto: Politiet

Totalt fem menn sto i tingretten tiltalt for å ha fraktet over 11 kilo amfetamin og minst tre kilo hasj nordover fra Oslo.

6. juni i fjor ble det gjennomført en større aksjon i Bodø mot et aktivt narkotikamiljø. Etterforskningen avdekket at vedkommende etter politiets oppfatning ventet på en leveranse av narkotika fra Oslo.

Beslaget som ble gjort av politiet i Salten 6. juni i fjor er Nord-Norges største enkeltbeslag av amfetamin.

Økt straff

I tillegg til den dømte hovedmannen ble fire andre dømt i tingretten, og to av dem ble anket av påtalemyndigheten og fikk straffen økt i lagmannsretten.

En 30 år gammel mann fra Bodø fikk 3 år og 5 måneders fengsel, mens en 41 år gammel mann fra Oslo ble dømt til seks års fengsel. Også han anket til lagmannsretten, men trakk anken senere.

To menn på 26 år, som ifølge tiltalen skal ha fraktet stoffet fra Oslo til Bodø i leiebil, fikk to års fengsel i tingretten. Påtalemyndigheten anket begge sakene, og lagmannsretten økte straffene til fem års fengsel.

NRK har forsøkt å få kommentar fra aktor, men aktor har ikke vært tilgjengelig.