Hopp til innhold

Åsta Sofie ble begravet på Myre

16 år gamle Åsta Sofie Helland Dahl ble i dag begravet fra Myre kirke i Vesterålen, i en seremoni med familie og nære venner.

Åsta Sofie Helland Dahl

Åsta Sofie Helland Dahl ble drept på Utøya. Hun ble bare 16 år.

16-åringen Åsta Sofie har sine røtter i Sortland, men er oppvokst i Vadsø. Hun meldte flytting tilbake til Vesterålen i juni i år.

Parlamentarisk leder for Arbeiderpartiet, Helga Pedersen, holdt tale i kirken. Mens leder av Nordland Ap, Bjørnar Skjæran, sa noen ord i minnestunden etter bisettelsen.

– Veldig kontaktsøkende

Berit Oshaug som var læreren til Åsta Sofie ved Trondarnes Folkehøgskole i Harstad, husker 16-åringen som veldig kontaktsøkende.

– Jeg opplevde at hun var veldig kontaktsøkende, åpen og blid. Ei fantastisk jente. Hun var ofte innom på kontoret mitt på morgenen og ga meg en klem før vi startet.

Sto hverandre nær

Hun forteller at Åsta ikke sa så mye om hennes politiske engasjement på skolen, men nevnte at hun skulle på et arrangement kommende sommer.

Oshaug regner med at dette var Utøya.

– Jeg tenker på henne med godt hjerte og hun stod meg litt ekstra nær i forhold til de andre elevene fordi hun var så ung. Hun kalte meg mamma nummer to og vi fikk et veldig spesielt forhold, sier hun.

Helland Dahl var en av seks ungdommer fra Nordland som mistet livet på Utøya.

I går ble Henrik Rasmussen (18) fra Melbu begravet fra Melbu kirke. Senere i dag blir Henrik Andre Pedersen stedt til hvile i Saltstraumen kirke.