Aslak er årets værsjekker

Ekstremværuka er over og vinneren er kåret. Aslak Jakobsen (snart 6) fra Vestvågøy ble Årets værsjekker 2008.

Aslak Jakobsen ble Årets regnsjekker 2008!

Aslak Jakobsen ble Årets værsjekker 2008!

Foto: Fredrik R. Jakobsen

- Han satt spent og fulgte med på programmet Newton på NRK1 søndag ettermiddag. Og da de leste opp navnet hans og han fikk bildet av seg selv, hoppet han himmelhøyt i stolen, forteller pappa og lærer ved Ballstad ungdomsskole, Fredrik R. Jakobsen.

- På det meste målte vi 27 millimeter på ett døgn. Ikke så mye å skryte av kanskje, men Aslak fulgte med hver dag. De nøyaktige målingene ble registrert på versjekken.no.

Se flere Regnsjekken-bilder her!

Men før den tid hadde den ivrige førsteklassingen fulgt spent med på regnmåleren ute i hagen under hele Ekstremværuka 2008 .

- Vinnerbildet er tatt søndag formiddag etter at vi kom fra fotballkamp. Storfornøyd kunne han konstatere at det var kommet noen dråper i regnmåleren, sier Jakobsen, som er "stand in" for sønnen, som er på skolen når NRK ringer.

Newton-fan

Aslak, som fyller seks år denne uka, er stor fan av programmet Newton, og er på fornavn med programleder Solveig Hareide. Da seerne nylig ble oppfordret om å sende inn spørsmål om dette og hint, var Aksel raskt på pletten.

- Han lurte på hvorfor Lego-klossene sitter så godt fast, og ikke løsner. Da gleden over å bli utropt som årets værsjekker hadde lagt seg noe, var han litt skuffet over at Solveig ikke nevnte Lego-spørsmålet hans, forteller Aslaks pappa.

Nå gleder Aslak seg til værsjekker-premie i posten. Og uten at vi skal røpe for mye: Premien vil glede en svoren Newton-fan!

Ekstremværuka

Solveig Hareide

TØFF OPPGAVE: Solveig Hareide i Newton gikk igjennom mange gode bilder fra værsjekkere over det ganske land. Aslak Jakobsen gikk av med seieren.

Foto: Ingrid Wold / NRK

For tredje år arrangerte NRK Ekstremværuka i samarbeid med Meteorologisk institutt, Bjerknessenteret for klimaforskning og Skolelaboratoriet for realfag. Tusen skoler og flere tusen privatpersoner har målt regnmengdene og dermed bidratt til årets utgave av Værsjekken.