Asco Norge får baseoppdraget

Stavangerselskapet ASCO Norge har fått baseoppdraget for utbygging og drift av olje- og gassfeltet Skarv.

Administrerende direktør Runar Hatleseth i Asco Norge.

Administrerende direktør Runar Hatleseth i Asco Norge.

Foto: Frank Nygård / NRK

Forsyningene fra Skarv-feltet skal skipes ut fra Sandnessjøen.

Lokaliseringen i Sandnessjøen er forventet å gi mellom 10 og 12 årsverk direkte knyttet til forsyningsbasen. Asco Norge skal samarbeide med Alstahaug havnevesen.

- Asco er tildelt begge kontraktene, både for drifts- og forsyningsbase, og blir lokalisert på Horvneset, sier kommunikasjonsdirektør Olav Fjellså i BP Norge til NRK.

- Årsaken til at de fikk oppdraget er at de hadde det beste tilbudet når det gjelder pris, helse, miljø og sikkerhet og teknisk.

Avtalen mellom Alstahaug kommune og oljebase- og forsyningsselskapet er inngått for 30 år og har en verdi på 200 millioner kroner.

ASCO er leverandør av basetjenester til flere operatørselskaper som opererer på norsk sokkel, bl.a BP, Talisman og Marathon, og har sitt hovedkontor i Norge på Sola Havn i Stavanger.

Skarv

BYGGES I KOREA: Skarv-skipet er under bygging ved Samsung-verftet i Korea. Aker Kværner Technology står for designet.

Foto: BP Norge

Alstahaug kommune har satset 145 millioner kroner på å bygge ut det 14.000 kvadratmeter store industriområdet på Horvnes.

- Jeg er veldig opptatt av at Skarv bare er starten. Det vil skje mye nytt på sokkelen, da tenker jeg blant annet på Nordland seks og sju. Så aktiviteten vil bare øke, sier administrerende direktør Runar Hatletvedt i ASCO Norge.

Video: Asco Norge får oppdraget

Video nsps_upload_2009_5_28_7_42_11_1682.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Stabil leting

Det er prosjektene Skarv, Gjøa og Yme som dominerer utbyggingen på den norske sokkelen i 2009. I tillegg er det en rekke prosjekter på planleggingsstadiet, som skal settes i gang i løpet av året. Disse er Goliat, Gudrun/Sigrun, Oselvar, Marulk, Trestakk, Alpha, Peik, Pi Nord, Pi sør og Flyndre.

Rekordår

I 2008 ble det investert nær 124 milliarder kroner i olje- og gassvirksomheten, inkludert rørtransport. Det er en vekst på 13 prosent fra året før. I årene 2003 til 2008 har investeringene nær doblet seg på grunn av den høye oljeprisen. Letevirksomheten økte også i fjor, og det ble påbegynt 56 letebrønner på norsk sokkel, 24 flere enn året før.