NRK Meny
Normal

Årets KlasseQuiz er i gang i Nordland

Åtte uker fremover skal vi besøke i alt 28 skoler på jakt etter fylkets aller smarteste tiendeklassinger.

KlasseQuiz på Ankenes skole

Her gjør elevene seg klare for spørsmål og svar på Ankenes skole i Narvik.

Foto: Kari Skeie / NRK

På landsbasis er i alt 432 skoler med i kampen om hvem som kan kalle seg Norges smarteste femtenåringer. I Nordland er 28 skoler påmeldt, fra Grane i sør til Øksnes i nord.

Konkurransen foregår slik at en omreisende quiz-reporter kommer på visitt på hver skole, med opptaksutstyr og godt humør. Med seg i sekken har hun 12 mulige poeng, fire spørsmål fordelt på tre kategorier.

Fylkesfinale

En liten utfordring er at elevene bare har 45 sekunder på å svare på en hel kategori, med fire spørsmål i. Svarene må elevene ha skrevet på et ark før tida går ut.

Quizene sendes fra tirsdag til fredag i NRK Nordlands radiosendinger på NRK P1, klokken 08.45 og 15.30 omtrentlig.

Heder, ære og penger

De tre beste lagene i Nordland går videre til en fylkesfinale, som avholdes i Bodø før påske. Her skal de ni glupeste tiendeklassingene konkurrere i en semifinale, til bare to lag står igjen.

I selve finalen vil ett lag gå ut seirende, med heder og ære og også en sjekk på 5000 kroner.

Den 14. mai er det tid for den store, nasjonale finalen i Oslo. Dit skal hvert fylke sende sitt vinnerlag, og disse 19 lagene skal kjempe for sitt fylkes ære. For ikke å nevne at finalen faktisk sendes i beste sendetid på NRK 1.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.