Årets gründerkvinner er fra Lofoten

Kjersti Tønnessen Busch og Kriss Rokkan Iversen i SALT Lofoten AS fikk i dag prisen for «Årets gründerkvinne 2014 Nord-Norge».

Kjersti Tønnessen Busch og Kriss Rokkan Iversen i SALT Lofoten AS fikk i dag prisen for «Årets gründerkvinne 2014 Nord-Norge».

Kjersti Tønnessen Busch og Kriss Rokkan Iversen i SALT Lofoten AS får prisen av Innovasjon Norge. Hør hva Karsten Nestvold, direktør i Innovasjon Norge, sier om vinnerne.

Gründerkvinnene fikk overrakt 50 000 kroner fra Innovasjon Norge, og går videre til den nasjonale finalen som er i Oslo 18. november.

– Å bli utpekt som «Årets gründerkvinner i Nord-Norge» sammen med Kjersti viser at det vi gjør som lederteam virker bra. SALT hadde ikke vært det vi er i dag om det ikke var på grunn av kombinasjonen av vår kunnskap og våre egenskaper, sier Rokkan Iversen til NRK.

Begge kvinnene er sammen om å etablere forskningsbedriften SALT i Svolvær i Lofoten. Kriss Rokkan Iversen har doktorgrad i marin systemøkologi mens Kjersti Tønnesen Buschs doktorgrad er i akvakultur. De studerte sammen i Tromsø, og startet SALT i 2010.

Innovativ formidling

I følge pressemeldingen til Innovasjon Norge er formidlingsaktiviteten trolig den mest innovative delen av det de driver med.

«Gründerne ønsker å formidle forskningsbasert kunnskap til et bredt publikum, og produktene de utvikler vurderes å være nyskapende og grenseoverskridende. Markedet for disse kommersielle kunnskapsopplevelsene er primært arrangører av kurs og arrangementer, samt reiselivsaktører.» skriver Innovasjon Norge.

– SALT har i 2014 rettet blikket utenfor Norge og nå jobber vi med å blir leverandør av marin kunnskap til blant annet Japan forteller Tønnesen Busch.

Om prisen

Årets gründerkvinne er en pris som gis til en dyktig gründerkvinne med vekstambisjoner. Hovedmålet med prisen er å løfte frem gode rollemodeller for å stimulere flere kvinner til vekstgründerskap.

Karsten Nestvold, direktør i Innovasjon Norge

Karsten Nestvold, direktør i Innovasjon Norge

Foto: John Inge Johansen / NRK

I vurderingen blir det lagt vekt på at ideen er innovativ og nyskapende. For å løfte frem lokale rollemodeller, blir det i år avholdt regionale kåringer i seks regioner.

– Gründerne fremstår som svært kunnskapsrike, uredde, ambisiøse og har et brennende engasjement for utviklingen langs kysten sa Karsten Nestvold, direktør for Innovasjon Norge Nordland, da han overrakte prisen.

– Kjersti og Kriss er synlige i det de foretar seg både gjennom media og gjennom de oppdrag de påtar seg. De fremstår som gode rollemodeller både som kvinnelige gründere og for å være utradisjonelle i måten de formidler sin kunnskap på.

Den 28. oktober de to gründerne til Oslo for å presentere bedriften for en jury og vi deretter kjempe om heder, ære, hovedprisen på 500 000 kroner og en profesjonell mentor.

Kjersti Tønnessen Busch og Kriss Rokkan Iversen i SALT Lofoten AS får pris
Foto: John Inge Johansen / NRK