Årets første septemberhelg kan gi 20 varmegrader i nord

Om du trodde at sommerklærne kunne pakkes ned, må du tro om igjen. Det ventes nemlig finvær i hele Nord-Norge fra slutten av helgen.

Gisløya

Sommervarmen har ikke forlatt Nord-Norge helt enda. På slutten av helgen er den tilbake igjen, på Gisløya i Vesterålen og resten av landsdelen.

Foto: Margreth Hennie Nilsen

Begynnelsen av denne uka ga en smak på hvilket vær høsten kan by på, med kuling og store nedbørsmengder på de mest utsatte stedene.

Men snart kan du legge regnbuksen på hylla for en stund og ta fram kortbuksene igjen. Det blir nemlig ganske behagelig vær i det meste av landsdelen utover helgen.

På lørdag kan riktig nok vinden komme opp i liten kuling og vinden har også med seg noen regnbyger.

Men etter at regnbygene har gitt seg på søndag kan gradestokken nå hele 20 grader. De virkelig gode høstdagene kommer uken etter.

– Det skal henge litt byger igjen til søndag, men utover det skal Nord-Norge få mye fint vær både mandag og tirsdag, sier vakthavende meteorolog Trond Lien ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Men hva som skjer i dagene etter er mer usikkert.

– Det er nok en 50/50-sjanse for at det fine været strekker seg til resten av uken. På lengre sikt er værprognosene ulike, og tabellene viser større spredning etter tirsdag, forteller meteorologen.

Laster Twitter-innhold