Arctic Race: Tror på 10.000 mennesker på Korgfjellet

Innbyggertallet i Hemnes kan bli mer enn doblet i helgen, når rytterne lørdag skal begi seg ut på den såkalte Kongeetappen, med målgang på Korgfjellet.

CYCLING-NOR-ARCTIC-RACE

Rytterne hadde stort sett fint vær under gårsdagens etappe mellom Fauske og Rognan.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

I dag tar Helgeland for aller første gang imot sykkelrittet Arctic Race of Norway. Rittet startet i går - fra Fauske til Rognan - og Alexander Kristoff vant 1. etappe, .

Når syklistene suser over Korgfjellet håper prosjektleder Marit Valla i Hemnes kommune på 10.000 tilskuere.

– Med den beliggenheten som Korgfjellet har, så kan vi kanskje klare 10.000 mennesker. Om det blir så mange gjenstår å se, men at det blir noen tusen, det har jeg troen på, sier Valla til NRK.

Gleder seg

Alexander Kristoff (Team Katjusja) vant første etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway i Rognan

Alexander Kristoff (Team Katjusja) vant første etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Torsdag gikk første etappe av Arctic Race of Norway i Salten, og i formiddag står rytterne klare til start i Mo i Rana.

Før målgang i Sandnessjøen skal de blant annet sykle over Korgfjellet og gjennom Mosjøen. På lørdag blir det målgang på toppen, 555 meter over havet.

Marit Valla gleder seg til å vise frem Korgfjellet til TV-seere i 180 land.

– Med godt vær har vi fantastisk utsikt til Svartisen og Okstindan. Man ser rett inn på Nord-Norges tak, med Oksskolten som Nord-Norges høyeste fjell.

Valla har hørt rykter om at enkelte har planlagt å overnatte i telt på Korgfjellet i to-tre dager. Mange med hytte i området tilbringer helga der.

– Værmeldingen ser lovende ut, og vi har en vakker region. Jeg har veldig troen på at dette blir noen flotte dager.

Beinhardt

Kurt Asle og Thor

Thor Hushovd, ambassadør for Arctic Race of Norway (t.h.), snakker sammen med Kurt Asle Arvesen, sportsdirektør i Team Sky, under lagpresentasjonen i Bodø onsdag kveld.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Thor Hushovd er ambassadør for Arctic Race, og vant den første utgaven av rittet i 2013. Ifølge den tidligere proffsyklisten må rytterne forberede seg på flere store utfordringer på Helgeland, der det hele kan bli avgjort på nettopp Korgfjellet.

– Det er ingen tvil om at årets utgave er beinhard. Spesielt lørdagens etappe med målgang på toppen av Korgfjellet er beintøff. Den kan avgjøre sammenlagt i årets Arctic Race.

Hushovd legger til at hver etappe er forskjellig, og at ingenting er avgjort før alle rytterne er i mål i Bodø på søndag.

– Arctic Race blir bare større og større, og det knyttes stadig mer prestisje til å både delta og vinne. Utviklingen har gått vanvittig fort på kort tid. Omgivelsene er spektakulære, og utøverne selv synes det er eksotisk å delta.