Arctic Race kolliderer med OL: – Vil miste de beste rytterne

Mens NRKs sykkelekspert spår at Arctic Race of Norway vil få problemer med å få tak i profilerte ryttere på grunn av OL, mener arrangørene at det er en fordel.

Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen vil ikke delta i årets Arctic Race of Norway

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Dagen etter temporittet i OL, begynner årets Arctic Race of Norway.

Edvald Boasson Hagen er blant dem som ikke blir å delta i det eksotiske nord-norske rittet, som i år i sin helhet vil bli arrangert i Nordland.

– Edvald skal delta både i fellesstarten og temporittet i OL. Dermed blir han ikke å delta i Arctic Race, bekrefter hans manager Birger Hungerholdt.

– Hvorfor prioriterer han OL foran Arctic Race?

– Riktignok har Arctic Race blitt et stort ritt, men på høyde med OL er det ikke. Det skjønner nok de fleste, sier Hungerholdt.

– Vil få mindre mediedekning

NRKs sykkelkommentator, Jann Post, tror kollisjonen gjør at rittet vil miste muligheten til å få de beste syklistene til å stille på startstreken når rittet begynner på Fauske 11. august.

– Man mister et par av de største norske stjernene. Internasjonale kanoner som kunne vært aktuelle, kommer heller ikke, sier Post.

Jann Post

Jann Post, sykkelkommentator i NRK.

De tre tidligere årene Arctic Race of Norway har blitt arrangert, har det fått stor mediedekning ute i Europa, mye på grunn av den storslåtte naturen.

I Norge er det TV2 som har sendt rittet på TV.

Post mener at årets ritt vil merke mediemessig at det arrangeres samtidig med verdens største idrettsarrangement.

– Norske redaksjoner vil være mest opptatt av det som skjer i Rio. Dekningen fra den europeiske pressen blir nok neppe bli like stor som den har vært tidligere år, sier NRK-kommentatoren.

Arctic Race

Arctic Race of Norway har fått mye oppmerksomhet på grunn av den vakre naturen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Mener OL-kollisjon er en fordel

I ledelsen til Arctic Race of Norway vurderte de aldri å flytte årets ritt på grunn av kollisjonen med OL. De mener tvert imot at det kan være en fordel.

– Det er ingen andre sykkelritt bortsett fra OL som arrangeres i disse dagene. Det er mange gode ryttere som ikke blir å delta i OL, hvis de ønsker å delta i løp, er vi dermed det eneste alternativet, sier Knut-Eirik Dybdal, daglig leder i Arcitc Race of Norway.

Kristoff

Alexander Kristoff planlegger å stille til start i årets Arctic Race of Norway.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Alexander Kristoff har signalisert at han ikke blir å delta i OL i Rio, på grunn av at løypa er for tøff til at han er en reell medaljekandidat.

– Løypa i OL passer ikke Alexander. Planen er derfor at han istedet deltar i Arctic Race, bekrefter trener Stein Ørn.

Dybdal sier signalene fra de europeiske tv-kanalene er at dekningen vil bli minst like stor som tidligere år.

Knut Eirik Dybdal

Knut-Eirik Dybdal, daglig leder av Arctic Race of Norway.

Foto: Nils Mehren / NRK

– Europa ser på oss som noe mer enn bare et sykkelritt. De ser på oss som en naturopplevelse. Ingenting tyder på mindre medieomtale i år, selv om vi kolliderer med OL, sier Knut-Eirik Dybdal.